Region Jönköpings län deltar i internationell konferens om kvalitet och patientsäkerhet

2–4 maj 2018 arrangeras den internationella patientsäkerhetskonferensen International forum on quality and safety in healthcare. Region Jönköpings län finns på plats i Amsterdam med ett 20-tal deltagare.

Hälso- och sjukvårdsdirektör Mats Bojestig och utvecklingsdirektör Göran Henriks deltar på uppdrag av IHI och British Medical Journal.

Konferensen, som är en av världens största, handlar om kvalitet och säkerhet i hälso- och sjukvården. Den arrangeras av Health Institute for Healthcare Improvement och British Medical Journal och lockar 3 000 deltagare från ett 80-tal länder.

För två år sedan hölls konferensen i Göteborg och som inledning besökte 150 internationella deltagare Region Jönköpings län för att under en dag få veta mer om vårt arbete med allt ifrån personcentrerad intensivvård till satsningen på familjecentraler.

Inspirerande mötesplats

Konferensens syfte är att förbättra vården, ge praktiska idéer som kan genomföras på arbetsplatsen, främja effektiv innovation och forskning om kvalitets- och säkerhetsförbättringar.

– Konferensen är en inspirerande mötesplats för alla som arbetar med att förbättra för patienter, säger utvecklingsdirektör Göran Henriks. Under tre dagar lyssnar och delar vi med oss av erfarenheter vid samtal och föreläsningar och dessutom får vi ta del av de senaste kunskaperna om hur vi kan förbättra kvalitet och säkerhet.

Mer information

International Forum Quality & Safety  in health Care (nytt fönster)(Extern länk)