Pressmeddelande: Mer dans till fler i länet – nu kommer dansbussen!

Dansare på scen
Tisdag 1 oktober går dansbussen från Eksjö och Nässjö till föreställningen NÄSS med fransk-marockanska danskompaniet Cie Massala på Kulturhuset Spira. Foto: Charlotte Audureau

Genom projektet DANSspår ska fler länsbor hitta till dansen, få nya intryck och uppleva spännande föreställningar. Under tre år ska dansutvecklare Camilla Eskel jobba för mer dans i hela länet – och det startar redan på tisdag 1 oktober med en dansbuss från Eksjö och Nässjö.

DANSspår är en satsning som görs av Kultur och utveckling, Region Jönköpings län i samarbete med kommunerna Gnosjö, Jönköping och Värnamo samt Smålands Musik & Teater. Projektet pågår under tre år och satsar på lokal förankring, nya spelplatser, publikarbete och olika samarbeten.

– Vi vill att dansen ska märkas mer i hela Jönköpings län, säger Camilla Eskel, utvecklare med särskild inriktning på dans och projektledare för DANSspår.

Dans i länet och bussar till Spira

Det som ligger närmast i tiden är satsningen på dansbussar som kommer gå till de olika föreställningarna, så att fler kan ta del av utbudet. Den första dansbussen går från Eksjö via Nässjö till den kritikerrosade föreställningen NÄSS på Spira den 1 oktober. Bussen är gratis och vem som helst kan anmäla sig och åka med för att få möta dans.

Under hösten kommer två dansproduktioner också ut i länet. Solitude spelar på Gummifabriken i Värnamo 14 oktober och The Most Human kommer till Gnosjö den 5 december. (Föreställningarna ges också på Spira 16 oktober respektive 30 november.)

– Inför Solitude har vi ett samtal på Länsmuseet den 9 oktober ”Från folkhemmet till ensamheten”, berättar Camilla Eskel. Och att entreprenörkommunen Gnosjö har köpt in The most human, en dansduett mellan en människa och en robot, till det lilla missionshuset i Hyltan är jättespännande!

Läs mer:

Mer dans till fler i länet

 

Kontakt:

Camilla Eskel
Utvecklare Dans
Kultur och utveckling, Region Jönköpings län
0722-045295
camilla.eskel@rjl.se