Pressinbjudan 5 april 2019: Öppet hus i nya hus 37 på Höglandssjukhuset, Eksjö

Fasad av en ny vit sjukhusbyggnad
Sedan byggstarten i april 2016 har den nya sjukhusbyggnaden på 29 000 kvadratmeter yta vid Höglandssjukhuset tagit form. 5 april, tre år efter byggstarten, är det dags för Öppet hus. (Bilden från november 2017). Foto: White arkitekter

Exakt tre år efter startskottet för byggnationen öppnar nu hus 37 dörrarna för allmänhet, medarbetare och media. Även om huset inte är klart förrän i februari 2020 får den som besöker Öppet hus en försmak av det färdiga huset. Det bjuds på rundvandring till flera intressanta stationer och enkel förtäring.

– Hus 37 innebär bättre vårdmiljö för patienterna, men också en bättre arbetsmiljö för medarbetarna, säger byggprojektledare Stefan Lundin.

Representanter från regionfastigheter och de verksamheter som ska flytta in i det nya toppmoderna huset står redo att visa och berätta. Besökarna får en inblick i framtidens vård i de funktionella och vackra vårdmiljöerna där medarbetare kan se fram emot lokaler som enar verksamheter och är anpassade efter flödet på patienter och material och där Smålands djupa skogar, mörka grönska och den ljusa trästaden Eksjö har inspirerat interiören.

Sammantaget ska det bidra till högkvalitativ och säker vård, teamkänsla och arbetsglädje och inte minst ge patienterna en positiv upplevelse av vården.

De här verksamheterna kan besökarna få veta mer om:

• Operation, uppvakning och intensivvård

• Metodikum - metodtränings- och utbildningslokaler för vårdpersonal

• Vårdrum

• Sjukhusrestaurang

Det blir även mingel med dryck och tilltugg.

Media är välkomna att besöka Öppet Hus

Tid: Fredag 5 april 2019 klockan 11.00-13.00

Plats: Höglandssjukhuset, ingång vid entré Tallvägen

Kontakt:

Stefan Lundin
byggprojektledare
stefan.lundin@hifab.se

 0709-371798