Praktisk utbildning ska stärka vårdcentralerna

Tre sjuksköterskor, Elin Strömstedt, Alexandra Sandberg och Emma Tingvall, står framför ett buskage.
Elin Strömstedt, Mullsjö vårdcentral, Alexandra Sandberg, Skillingaryds vårdcentral och Emma Tingvall, Tranås vårdcentral, deltog i utbildningen praktisk sjuksköterskeutbildning som drivs av Vårdcentralerna Bra Liv. Foto: Foto: Alexandra Svedberg
Tre sjuksköterskor, Elin Strömstedt, Alexandra Sandberg och Emma Tingvall, står framför ett buskage. Ann Vikström föreläser framför en power point.

– Jag tycker alla sjuksköterskor på vårdcentralerna borde få gå den här utbildningen, säger Alexandra Sandberg, som onsdagen den 9 maj 2018 gick sista tillfället i en praktisk sjuksköterskeutbildning som drivs av Vårdcentralerna Bra Liv.

Alexandra Sandberg, Skillingaryds vårdcentral, har varit sjuksköterska i tio år men har bara ett år bakom sig inom primärvården. Emma Tingvall, Tranås vårdcentral, och Elin Strömstedt, Mullsjö vårdcentral, examinerades som sjuksköterskor 2014. Alla tre kunde ibland, trots sin långa högskoleutbildning, känna att de behövde lite fler verktyg i arbetet på vårdcentralerna.

– På sjuksköterskeutbildningen ska man få in så mycket, det är mer generellt, säger Emma.

– På den här utbildningen har man fått mer kött på benen, exempelvis när det gäller bedömningar av infektioner, eller öron, näsa, hals, berättar Alexandra.

– Även vid akutsituationer, vad gör vi vid ett hjärtstopp, vad gör vi vid en misstänkt sepsis (blodförgiftning), eller akut blödning, säger Elin.

Vill locka personal

14 sjuksköterskor har under våren träffats på Nässjö utbildningscentrum sammanlagt sju dagar för att vidareutbildas. Deltagarna valdes ut av sina respektive chefer.

Det var ledningen för Vårdcentralerna Bra Liv som kom på idén, delvis för att stärka personalens kompentens. Det gäller att locka ny personal och att få anställda att stanna.

– Om man vill gå den här utbildningen måste man vara anställd av Bra Liv, säger Mats Osbeck, medicinskt utbildningsansvarig. Man förbinds att få göra moment som kanske kan vara lite utöver det vanliga för en sköterska på kommun eller annan vårdcentral som kanske inte har det här konceptet. Så slutar du på Bra Liv så får du ju inte automatiskt delegering på vissa arbetsmoment, som att skriva röntgenremiss, som att sätta några stygn om det är sår som inte sitter i närheten av led, kärl eller nerv.

Kan beställa röntgenundersökning

Utbildningen handlar också om att rätt yrkeskategori ska ta hand om rätt patienter.

– En patient som sitter och väntar i väntrummet med misstänkt krokig arm, varför ska den sitta där och vänta i tre timmar på en doktor som har fullt upp? Då skriver sköterskan remiss till röntgen, meddelar patienten att om det inte är någon fraktur, så går du till sjukgymnasten imorgon. Du får bandage eller krycka så länge. Är det en fraktur går det med automatik till ortopeden. Så löser vi logistik mycket snabbare än tidigare.

Bemötandet viktigt

Förutom rent praktiska inslag som till exempel sårskador, bedömning och dokumentation har utbildningen också handlat om bemötande och hur man kan hantera en verklighet med hårt tryck och patienter som ibland får vänta alldeles för länge, exempelvis vid telefonrådgivning.

– Vi har en beräknad tid för att ringa upp patienten som vi inte alltid kan hålla, säger Emma Tingvall, sjuksköterska på Tranås vårdcentral. Då kanske det bara krävs att man bekräftar det när man ringer att ”nu ser jag att du fått vänta, jag ber så mycket om ursäkt, men nu har jag tid för dig”. Då har man ofta kommit ganska långt redan där, jämfört med en patient som är jättearg och frustrerad som har fått vänta.

– Att ställa en öppen fråga, att låta patienten berätta och att man inte avbryter för tidigt utan man lyssnar på oro och varför den söker.

Fler ska utbildas

Fortsättningsvis kommer utbildningarna köras med cirka sju deltagare två gånger per halvår.  

– Vi hoppas att det inte blir ett slut på hur många som får gå den här utbildningen, säger Johan Carlsson, utvecklingschef på Vårdcentralerna Bra Liv.

­­­– Vi måste stärka upp och ge våra medarbetare lite verktyg inför allt som är på väg att förändras och utvecklas inom primärvården, säger Ann Vikström, kursansvarig. Tanken är att det här ska snurra på.

Sjuksköterskorna Alexandra Sandberg, Emma Tingvall och Elin Strömstedt tycker att det varit värdefullt att en gång i veckan under sju veckor få träffa kollegor från andra vårdcentraler.

– Det är en liten tröst i att vi sitter lite i samma båt, säger Emma. Utbyta idéer och tankar. Få upp ögonen för hur andra i samma koncern jobbar. Alla behöver ju inte uppfinna hjulet på nytt.

 

Läs mer:

Primärvården arbetar för att ge vård på rätt nivå