Gemensamt vård- och omsorgscollege för förbättrad vård och omsorg

Nu ingår alla länets kommuner och Region Jönköpings län i ett gemensamt arbete för att kvalitetssäkra utbildningen för undersköterskor/skötare. Ambitionen är att öka attraktiviteten för vård- och omsorgsutbildningar de kommande åren.

Vård- och omsorgscollege är inte en skola, utan ett formaliserat och certifierat samarbete mellan olika skolor med vård- och omsorgsutbildningar, arbetsgivare och fackförbundet Kommunal. Samarbetet ska leda till utbildningar med hög kvalitet som ska matchas med arbetsmarknadens behov, men också garantera en likvärdig nivå i hela länet.

Den nationella föreningen för Vård- och omsorgscollege delar vid en ceremoni den 4 september ut certifieringsdiplom till lokala Vård och omsorgscollege som därmed ingår i det länsgemensamma Vård och omsorgscollege Jönköpings län. Aktuella för certifiering är kommunerna Habo, Mullsjö, Jönköping, Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo samt Region Jönköpings län.

Medierna hälsas välkomna. Det finns möjlighet att träffa några av dem som står bakom samordningen och som kommer att driva arbetet framöver.

 

Tid: 4 september kl 11.30

Plats: Elite Stora Hotellet, Hamnplan 3,  Jönköping. Lokal: Ole Bull

Kontakt:
Regionala samordnare för vård- och omsorgscollege:
Pia Persson, telefon 072-230 33 02, pia.a.persson@rjl.se
Ingela Pettersson, 073-044 96 11, ingela.pettersson@rjl.se