Dags för EU-tjafs: snack om demokrati

Två blå pratbubblor med texten Dags för EU-tjafs i gult och vitt.
Snack om EU och demokrati på Österängen 5 april och Råslätt 10 maj 2019.

Fredag 5 april är det premiär för EU-tjafs, en satsning för att nå ungdomar på deras hemmaplan med diskussioner om EU och demokrati. Satsningen görs på fritidsgårdar i Jönköpings kommun inför EU-valet i maj.

Många unga vet inte så mycket om EU och hur de kan påverka genom sin rösträtt. Områdena Råslätt och Österängen i Jönköpings kommun har tidigare haft ett lågt valdeltagande bland förstagångsväljare. För att ändra på det blir det EU-tjafs på fritidsgårdarna två fredagar framöver.

– ”EU-tjafs” är ett forum där ungdomar får snacka om EU och demokrati på sitt sätt. Vi ska prata om att rösta, hur man kan påverka och vad EU egentligen gör, säger Sophia El Masry, verksamhetsledare på Europa Direkt i Jönköpings län. En ungdomspanel medverkar och ståuppkomikern Melody Farshin, känd från RAW och P3, leder samtalet med mycket humor. Vid varje EU-tjafs är också en speciellt inbjuden artist med.

På Österängen den 5 april medverkar artisten Gee Dixon och vid EU-tjafs på Råslätt den 10 maj är artisten GULEED med. Det är fri entré för den som är 16 år och uppåt, först till kvarn gäller.

Arrangör är Europa Direkt Jönköpings län tillsammans med Jönköpings kommun och MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor.

Medierna är välkomna:

Fredag 5 april 18.30-21.00 EU-tjafs på Österängen
Birkagården, Birkagatan 12 B Jönköping
Medverkande: Melody Farshin och artisten Gee Dixon

Fredag 10 maj 18.30-21.00 EU-tjafs på Råslätt
Stadsgården, Linnésalen, Sparvhöksgatan 7 Jönköping
Medverkande: Melody Farshin och artisten GULEED.

Kontakt:
Sophia El Masry 
EU-samordnare, Regional utveckling
Region Jönköpings län
europadirekt@rjl.se, +46 72-222 93 56