Ytterligare fem bekräftade fall i Jönköpings län av nya coronaviruset (covid-19)

Ytterligare fem bekräftade fall i Jönköpings län av nya coronaviruset (covid-19)

Ytterligare fem personer i Jönköpings län har bekräftats vara smittade av det nya coronaviruset. Den här gången handlar det om tre personer som varit på resa i norra Italien och två personer som haft närkontakt med en person som har bekräftats vara smittad.

En kvinna och två män i åldrarna 63-74 år var på samma resa i norra Italien och har bland annat befunnit sig på samma buss som andra bekräftat smittade personer.

En man och en kvinna, ett par i åldrarna 75 – 78 år, har haft närkontakt med en person från en annan region i Sverige som bekräftats smittad.

– Alla fem hålls nu isolerade i sina hem, säger smittskyddsläkare Malin Bengnér. Alla har så lindriga symtom att de inte behöver sjukhusvård, men kommer att hålla kontakt med infektionskliniken fortlöpande.

Fredag eftermiddag kom svaret som visade att de fem personerna är smittade av coronavirus och utvecklat sjukdomen covid-19.

– Vi fortsätter nu med smittspårning och kartlägger alla kontakter. Dessa fall har upptäckts med hjälp av tidigare smittspårning säger Malin Bengnér.

Totalt är det nu åtta personer i Jönköpings län som bekräftats vara smittade.

Den som har frågor om Coronavirussjukdomen covid-19 kan ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Kontakt: Smittskyddsläkare Malin Bengnér finns tillgänglig för telefonintervju fram till klockan 19 idag den 6 mars 2020. Hon nås via Region Jönköpings läns presstjänst:  010-2424030.

Läs mer:

Folkhälsomyndigheten: Covid-19

Uppdatering om läget kring Coronavirus från Smittskydd Vårdhygien Region Jönköpings län

  • Region Jönköpings län - Nyheter och pressmeddeland
  • Pressinformation om coronaviruset
  • Folkhälsa och sjukvård