Snart dags för klimatveckan!

Snart dags för klimatveckan!

Foto av en äng, med texten Klimatveckan 2020 - Vi tillsammans! 16-23 september i hela Jönköpings län
Foto: Länsstyrelsen i Jönköpings län

Nu närmar det sig! 16-23 september arrangeras Klimatveckan - fullspäckad med inspiration kring till exempel framtidens klimatsmarta transporter, mat och konsumtion. I år kör vi mer digitalt och allt är såklart gratis och tillgängligt för alla.

Klimatveckan inleds med Plusenergiforum - en digital konferens om framtidens hållbara transporter och resande. Konferensen arrangeras av Energikontor Norra Småland, som Region Jönköpings län är värdorganisation för.

Region Jönköpings län är medarrangör till flera evenemang under klimatveckan. Ett exempel är mat- och klimatseminariet den 18 september, om hur det vi äter kan påverka en mer hållbar utveckling. En annan aktivitet som vi är stolta medarrangörer till, är trähusskolan. Där får du veta mer om hur utmanande och komplicerat det är att bygga i trä - eller är det kanske bara en myt och att bygga i trä snarare är enklare än du tror?

Hela programmet för klimatveckan finns på Klimatrådets webbplats.

Klimatveckan 2020, Klimatrådets webbplats

Om klimatveckan
Klimatveckan arrangeras sedan 2014 av Klimatrådet som Region Jönköpings län är en del av. Syftet med Klimatveckan är att sprida kunskap, inspirera och lyfta fram möjligheter inom energi- och klimatområdet med målet att nå Klimatrådets vision om att Jönköpings län senast år 2050 är ett plusenergilän. Det innebär att länet producerar mer förnybar energi än vad som förbrukas.