Pressmeddelande: Vård i rörelse – Region Jönköpings län deltar i en dialog om framtidens hälso- och sjukvård

Pressmeddelande: Vård i rörelse – Region Jönköpings län deltar i en dialog om framtidens hälso- och sjukvård

Rosa bakgrund med texten # vård i rörelse
Svensk sjukvård är i rörelse. Under 2020 håller socialminister Lena Hallengren dialog med samtliga sex sjukvårdsregioner för att diskutera hur regeringen, regionerna och kommunerna kan möta utmaningar tillsammans. Foto: Regeringskansliet (grafik)

Socialminister Lena Hallengren återupptar nu konferensserien Vård i rörelse och bjuder in till dialog med landets regioner. Först ut fredagen den 25 september är den Sydöstra sjukvårdsregionen. Från Region Jönköpings län deltar bland andra Rachel De Basso (S), ordförande i Nämnd för folkhälsa och sjukvård och Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Det övergripande temat för den digitala konferensen Vård i rörelse är kontinuitet, jämlikhet och tillgänglighet. Syftet med konferenserna är att diskutera den långsiktiga utvecklingen av svensk hälso- och sjukvård och att förbättra tillgängligheten till en mer behovsbaserad och nära vård.

- Oavsett var i landet och i vår region man bor ska alla ha tillgång till en nära och god vård. Vår hälso- och sjukvård har haft en hög belastning under det senaste halvåret, men dialogen om den långsiktiga utvecklingen och en fortsatt hög medicinsk kvalitet måste ändå fortsätta. Jag ser fram emot dialogen med socialminister Lena Hallengren och de andra regionerna, säger Rachel De Basso.

Under coronapandemin har den svenska hälso- och sjukvården haft stora utmaningar. Hur behöver vården förändras för att bli bättre och vad har vi lärt oss av coronapandemin? Det är frågor som kommer att diskuteras under konferensen.  

- Det är viktigt att vi nu drar lärdomar av arbetet under coronapandemin. Arbetet under coronapandemin har verkligen visat på vikten av ett gott samarbete inom regionen och mellan regioner och kommuner. Det är nu viktigt att vi tillsammans använder det vi lärt oss och fortsätter utveckla vårt arbete för ett bra liv i en attraktiv region, säger Mats Bojestig.

Den planerade konferensserien Vård i rörelse inleddes i norra sjukvårdsregionen i mars men pausades på grund av coronapandemin. Nu återupptas dialogen i digital form och först ut är Sydöstra sjukvårdsregionen som består av Kalmar län, Jönköpings län och Östergötlands län. Fokus för samtalet kommer att vara medicinsk kvalitet.

Alla dialoger direktsänds på webben och kan följas på: 
https://www.regeringen.se/regeringens-politik/vardirorelse/

Kontakt
Rachel De Basso, ordförande nämnd för folkhälsa och sjukvård
Telefon: 072-500 63 28

Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör
Telefon: 070-646 18 28