Pressmeddelande 31 januari 2020: Bekräftat fall i Jönköping av nya coronaviruset (2019-nCoV)

Pressmeddelande 31 januari 2020: Bekräftat fall i Jönköping av nya coronaviruset (2019-nCoV)

Ett fall av nya coronaviruset (2019-nCoV) har bekräftats hos en patient på Länssjukhuset Ryhov i Region Jönköpings län. Det gäller en kvinna som besökt Wuhanområdet i Kina.

Hon landade i Sverige den 24 januari och var då symptomfri. Hon insjuknade i hosta efter några dagar, och kontaktade då själv vården. Region Jönköpings län har följt de riktlinjer som finns när det gäller misstänkt smitta och kvinnan är för närvarande isolerad på infektionskliniken.

Enligt Folkhälsomyndigheten är det bekräftat att det handlar om coronavirus.

Region Jönköpings län arbetar med att kartlägga eventuella kontakter som kvinnan kan ha haft efter att hon kom till Sverige.

Kvinnan fick symptom i form av hosta och är inte allvarligt sjuk.

- Vår bedömning är att detta är en isolerad händelse och att det inte är någon ökad risk för invånarna i Jönköpings län, säger Malin Bengnér, smittskyddsläkare i Region Jönköpings län.

Välkomna på presskonferens i Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum, Hermansvägen 5, Jönköping, klockan 17.00. På plats för att svara på frågor finns smittskyddsläkare Malin Bengnér. Karin Tegmark Wisell, avdelningschef, avdelningen för mikrobiologi, Folkhälsomyndigheten, finns med på länk. På plats finns även hälso- och sjukvårdsdirektör Mats Bojestig.

Det går att följa presskonferensen via länk: https://secure.quickchannel.com/qc/?id=9b5qss

Frågor och svar om nytt coronavirus 2019-nCoV: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/fragor-och-svar-om-nytt-coronavirus/

 

Kontakt: Presstjänsten, Region Jönköpings län 010-242 40 30 press@rjl.se

Vid önskemål om individuella intervjuer med Folkhälsomyndighetens experter kontakta Folkhälsomyndighetens presstjänst: 010-205 21 00 media@folkhalsomyndigheten.se

 

 

  • Region Jönköpings län - Nyheter och pressmeddeland