Karin Hermansson utsedd till regional utvecklingsdirektör i Region Jönköpings län

Karin Hermansson utsedd till regional utvecklingsdirektör i Region Jönköpings län

Karin Hermansson tittar in i kameran och ler. Hon är klädd i svart polotröja och har runda glasögon.
Karin Hermansson tillträder som regional utvecklingsdirektör i Region Jönköpings län den 17 maj 2021 Foto: Patrik Svedberg

Regionstyrelsen har den 16 februari utsett Karin Hermansson till regional utvecklingsdirektör, med tillträde 17 maj. Karin Hermansson har stor erfarenhet av att arbeta med och samverka inom utvecklingsfrågor regionalt, nationellt och internationellt både från sin nuvarande tjänst på Jönköping University samt roller på bland annat Länsstyrelsen och tidigare Landstinget i Jönköpings län.

– Vi är mycket glada att kunna hälsa Karin Hermansson välkommen som regional utvecklingsdirektör i Region Jönköpings län. Det innebär att vi får en engagerad ledare med kompetens inom de regionala utvecklingsfrågorna och med erfarenhet av driva utveckling, bygga strukturer och samverka regionalt, nationellt och internationellt, säger Mia Frisk (KD), regionstyrelsens ordförande.

Karin Hermansson kommer närmast från Jönköping University där hon sedan 2019 har rollen som avdelningschef med ansvar inom internationalisering av lärosätet gällande internationell studentrekrytering, utbytesprogram och forskningsstöd.

Karin har tidigare arbetat på Länsstyrelsen i flera roller, bland annat som avdelningschef med utvecklingsfrågor och hållbarhetsfrågor samt på nationell nivå med att implementera Agenda 2030. Hon har varit delaktig i framtagandet av delar inom den regionala utvecklingsstrategin och har även varit med i att bygga samverkansstrukturer för länet så som Klimatrådet, Energikontoret och plattform för förebyggande arbete inom folkhälsoområdet. Karin har också haft anställningar inom Landstinget i Jönköpings län där hon arbetat som internationell samordnare inom regional utveckling samt projektledare inom folkhälsa.

I samtliga roller har samverkan, nätverksbyggande och ledarskap i komplexa strukturer varit en viktig del.

– Jag är verkligen väldigt glad och stolt över att ha fått förtroendet att tillsammans med andra driva Region Jönköpings läns arbete med regional utveckling i länet. Det är ett viktigt och stort uppdrag som regionen har och jag ser fram emot att få vara en del av detta tillsammans med övriga medarbetare inom regional utveckling men också tillsammans med kommunerna och andra externa aktörer, säger Karin Hermansson.

– Karin är varmt välkommen till Region Jönköpings län. Karin blir också ett starkt tillskott i Region Jönköpings läns ledningsgrupp med sin goda kunskap om länet, erfarenhet av att driva utvecklingsfrågor och samverkan med kommunerna och övriga aktörer inom Jönköpings län, säger Jane Ydman, regiondirektör.