Glädje och framtidstro när Gnosjö Folktandvård invigdes

Glädje och framtidstro när Gnosjö Folktandvård invigdes

Medarbetare vid Gnosjö Folktandvård.
Toni Peyko, klinikchef, Rachel de Basso, ordförande nämnden för folkhälsa och sjukvård, Margaretha Thörnell, klinikkoordinator, Michael Trollstad, verksamhetschef, Agnetha Bartoll, tandvårdsdirektör. Foto: Anneli Björkman
Medarbetare vid Gnosjö Folktandvård.Toni Peyko, klinikchef, Rachel de Basso, ordförande nämnden för folkhälsa och sjukvård, Margaretha Thörnell, klinikkoordinator, Michael Trollstad, verksamhetschef, Agnetha Bartoll, tandvårdsdirektör.

När Gnosjö Folktandvård nyinvigdes den 16 januari 2020 var det den attraktiva arbetsplatsen som stod i centrum.

I ett fullsatt väntrum blandades representanter från regionledning, Folktandvårdens ledning och Gnosjö kommun med nya och gamla medarbetare från Folktandvårdens verksamheter runt om i den södra länsdelen.

‒ Det är alltid en stor glädje att få vara med om att möta medarbetare och chefer i en fin och välfungerande verksamhet, säger Rachel de Basso, ordförande i nämnden för folkhälsa och sjukvård, som invigningstalade. Här har vi grunden för en attraktiv arbetsplats, med en fin och välplanerad fysisk arbetsmiljö i kombination med ett gott ledarskap och ett engagerat medarbetarteam, säger Rachel de Basso och fortsätter:

‒ Resultatet visar sig inte minst i den goda tillgänglighet och positiva omhändertagande som möter invånare och patienter som har Gnosjö Folktandvård som vårdgivare.

Stort engagemang

Tandvårdsdirektör Agnetha Bartoll överlämnade en tavla som gåva från Folktandvårdens ledning. I sitt tal lyfte hon fram det stora engagemang som bidragit till att kliniken, trots en delvis stökig arbetsmiljö under ombyggnationen, ändå kunnat upprätthålla en fullt fungerande verksamhet med goda kliniska resultat.

‒ Tavlan är också en symbol för den glöd ni alla har i arbetet med Folktandvårdens uppdrag att arbeta för en god munhälsa för hela länet, genom hela livet. Ett arbete ni visar varje dag att ni brinner för, säger Agnetha Bartoll.

Fin och funktionell klinik

Klinikchef Toni Peyko var mycket nöjd med hur kliniken fungerar efter ombyggnaden:

– För oss är det viktigt att våra patienter upplever en hög tillgänglighet i trevliga lokaler och att medarbetarna har en god arbetsmiljö. Därför är vi mycket glada att vi nu kan välkomna både personal och invånare till en fin och funktionell klinik, säger Toni Peyko.

  • Region Jönköpings län - Nyheter och pressmeddeland