Utbildad utomlands

Du som är läkare, sjuksköterska, tandläkare eller har annan utbildning inom sjukvård eller tandvård från andra länder är välkommen att arbeta i Region Jönköpings län.

På den här sidan hittar du information om vad som gäller för dig som har utbildat dig utanför EU/EES eller inom EU/ESS och Schweiz. Här hittar du också information om möjlighet till klinisk praktik, för dig som är medicinstuderande utanför Sverige. 

För att söka lediga jobb som läkare hos oss måste du först ha svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i det svenska språket och vara väl förtrogen med aktuell hälso- och sjukvårdslagstiftning.

Att arbeta hos oss

I Jönköpings län bedrivs specialistvård på tre sjukhus; Länssjukhuset Ryhov i Jönköping, Höglandssjukhuset i Eksjö och Värnamo sjukhus. Här arbetar specialistutbildade läkare och sjuksköterskor tillsammans med annan vårdpersonal. I länet finns också vårdcentraler i samtliga 13 kommuner. En del drivs av Region Jönköpings län och en del av privata företag. Där arbetar läkare som är specialister i allmänmedicin, distriktssköterskor och annan hälso- och sjukvårdspersonal. Som tandläkare arbetar du inom folktandvården, med både barn och vuxna som patienter.

Vår region

Jönköpings län är den sjätte största regionen i Sverige. Ett län med bra miljö, goda möjligheter till arbete, utbildning och utveckling, bra kommunikationer och ett rikt kulturliv. De 13 kommunerna i länet arbetar tillsammans för att skapa attraktiva förutsättningar som får människor att söka sig till länet och att vilja stanna här.