International Office

Välkommen till en dejlig sommar inom Region Jönköpings län

Barn och röda stugor
Barn som leker vid stugor

Region Jönköpings län söker dig som är specialistsjuksköterska inom intensivvård eller undersköterska med intensivvårdskompetens. Vi vill göra din sommar i år till något alldeles extra!

Det finns tre moderna akutsjukhus inom Region Jönköpings län; Länssjukhuset Ryhov i Jönköping, Höglandssjukhuset i Eksjö och Värnamo sjukhus. Allihop finns bara ett fåtal timmar bort från Köpenhamn, och du tar dig enkelt hit oavsett om du åker tåg eller bil.

Kom till Astrid Lindgren-livet och stadslivet
Operations- och intensivvårdsklinikerna på de tre sjukhusen i Eksjö, Jönköping och Värnamo har behov av att stärka upp med specialistsjuksköterskor och undersköterskor inom intensivvården. Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss och uppleva det vackra Småland i sommar. Här finns det lugna Astrid Lindgren-livet med röda stugor, blanka sjöar och oändliga skogar såväl som stadsliv med uteserveringar, playor och shopping – allt på korta avstånd och med gott om plats.

Vi som arbetar inom intensivvården i Region Jönköpings län har – även nationellt sett – haft en tuff tid under pandemin, men den har också utvecklat oss mycket och gjort oss ännu mer säkra i våra arbeten. Vi stängde nyligen covid-19-kohorterna på alla tre sjukhusen, och just nu vårdar vi bara några enstaka covid-19-patienter i länet. Semestrarna är i antågande och därför behöver vi tillfällig förstärkning så att vi kan få pusta ut.

Nära världsklass

Är du specialistsjuksköterska inom intensivvård eller undersköterska med intensivvårdskompetens och kan arbeta med svenska som arbetsspråk? Vill du bli en viktig kugge i ett av våra härliga team där vi ger allt för patienten? I så fall är du varmt välkommen att arbeta hos oss någon gång mellan den 21 juni och 15 augusti 2021.

Vi erbjuder dig en grundlön som sätts genom att din danska grundlön multipliceras med en faktor av 2,3. En grundlön på 40 000 danska kronor ger dig då en tillfällig svensk grundlön på 92 000 svenska kronor. Resekostnader, kostnader för svensk sjuksköterskelegitimation och kollektivavtalade tillägg för bland annat obekväm arbetstid och övertid tillkommer. Vi står också för din bostad här, så du behöver varken hitta den eller betala för den. Att det bara tar mellan tre och fyra timmar att åka till Köpenhamn är ju också en bonus, eller hur?

Vi arbetar i en professionell miljö som ligger långt fram i den medicinska utvecklingen. Ambitionen är att operations- och intensivvårdsklinikerna i Region Jönköpings län ska vara i framkant och föredömen när det gäller kvalitet och arbetsmiljö. Vi vill helt enkelt vara i världsklass. Och vi är faktiskt ganska nära. Sjukhusen i Eksjö, Jönköping och Värnamo har under flera år legat i absoluta toppen i tidningen Dagens Medicins ranking av alla sjukhus i Sverige, och sett till internationella mätningar ligger Sverige väldigt bra till. Detta är vi omåttligt stolta över, även om vi aldrig lutar oss tillbaka och blir nöjda. Utvecklingen av verksamheten pågår hela tiden, oavsett hur bra vi blir, för att patienterna ska få en ännu bättre vård.

Låt sommaren 2021 bli något alldeles extra

Om du är specialistsjuksköterska inom intensivvård eller undersköterska med intensivvårdskompetens – hör av dig till oss på en gång så berättar vi mer om hur du kan få sommaren 2021 att bli något alldeles extra. Välkommen att kontakta: 

 

Karin Andrén
Rekryteringsspecialist
Kompetensförsörjningsenheten, Region Jönköpings län
karin.andren@rjl.se
+46-10-244 70 28
+46-72-453 24 51

 

Arijana Jazic
Rekryteringsspecialist
Kompetensförsörjningsenheten, Region Jönköpings län
arijana.jazic@rjl.se
+46-10 243 50 87
+46-73 064 60 56