Länstrafiken som arbetsplats

Kvinna hjälper man i rullstol ombord på servicebussen.
Foto: Thomas Alvreten
Manlig chaufför välkomnar kvinnlig passagerare ombord på bussen. Äldre dam kliver ombord på en buss. Kvinna hjälper man i rullstol ombord på servicebussen. Ung glad flicka med ett resekort i handen. En närbild på ett av Krösatågen.

Kollektivtrafiken är en spännande bransch i ständig förändring. På vår arbetsplats finns en stor bredd av olika yrken som tillsammans jobbar för en utmärkt kollektivtrafik i vårt län.

Som arbetsgivare är vi måna om att alla ska trivas, oavsett var i livet du befinner dig. Du har stor frihet att utforma och påverka ditt arbete.

Det här gör vi

Länstrafikens uppdrag är att inom Jönköpings län och angränsande områden bedriva och utveckla kollektivtrafiken.

Verksamheten omfattar den allmänna kollektivtrafiken med buss och tåg samt Serviceresor, vilket innefattar närtrafik, färdtjänst och sjukresor.

Vårt uppdrag utgår från regionens vision ”För ett bra liv i en attraktiv region”. Ett bra liv förutsätter bland annat goda möjligheter att resa i det dagliga livet.

Det innebär att vi med ett så bra trafikutbud som möjligt ska erbjuda våra resenärer en prisvärd, enkel och säker resa till sitt arbete, sina studier eller fritidsaktiviteter.

Kollektivtrafiken ska ses som ”Det naturliga resvalet” och bedrivas med omtanke om våra resenärer och vår omvärld.

Sök jobb

Sök våra utannonserade tjänster. Välj verksamhetsområde Länstrafiken på sidan:

Lediga jobb

Arbeta som busschaufför

Då kan du vända dig direkt till någon av våra entreprenörer. Du hittar kontaktuppgifter till dem här: Trafikföretag allmän kollektivtrafik.(Extern länk)