Yrken

Vårdadministratör

Porträtt på kvinna i ljust kort hår och glasögon. Bakom kvinnan skymtar ett skrivbord med en datorskärm och en röd stol.
Jobbet som vårdadministratör är omväxlande och stimulerande, tycker Catarina Svensson som fått chansen att prova yrkesrollen i olika verksamheter i Region Jönköpings län. Foto: Johan W Avby

– I en stor organisation finns så många möjligheter! Det är otroligt utvecklande att kunna prova yrkesrollen i olika verksamheter. Dessutom är Region Jönköpings län en organisation med stort fokus på att förbättra och tänka nytt – det är stimulerande, säger vårdadministratör Catarina Svensson.

Som vårdadministratör på rehabiliteringscentrum jobbar Catarina nära alla de andra yrkesgrupperna. Och det är en av många anledningar till att hon trivs så bra. På rehabiliteringscentrum har hon jobbat i drygt två år. Men hon har faktiskt varit anställd i Region Jönköpings län sedan 1988, och samlat på sig erfarenhet från flera olika arbetsplatser.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är otroligt omväxlande! Rollen som vårdadministratör kan skilja sig mycket åt, beroende på var man jobbar. Här på rehabiliteringscentrum är verksamheten mer planerad, om man jämför med till exempel akutmottagningen där det händer mer i ett högre tempo.

Jag jobbar väldigt nära de olika yrkesgrupperna här, som logopeder, fysioterapeuter, kuratorer, psykologer, arbetsterapeuter och dietister – det ger en fin sammanhållning och vi är bra på att visa varandra uppskattning! Många av mina bästa vänner har jag träffat via jobbet.

En vanlig dag gör jag allt från att skriva journalanteckningar till att boka och kalla patienter. Jag tar även emot telefonsamtal från patienter som har frågor av olika slag samt servar mina kollegor med varierande uppgifter. Jag älskar att se behoven och lösa problem som dyker upp – att vara serviceinriktad är en viktig del i yrket.