Senior kommunikatör

Jönköpings Länstrafik, Marknadsavdelningen

Varje dag reser 80 000 resenärer med oss, vi erbjuder 2676 st avgångar och har cirka 4200 hållplatser. Det är något som vi är stolta över och vi är många som gör detta möjligt – kom och var en av oss!

Vi söker

Nu söker vi en senior kommunikatör som är duktig på varumärkesarbete och strategiskt kommunikationsarbete. Har du också erfarenhet av press- och mediafrågor och hållbarhetskommunikation så är det en stor fördel. För att passa för tjänsten tror vi att du har relevant högskoleutbildning inom kommunikation/marknadsföring/sälj eller motsvarande, och minst 5 års yrkeserfarenhet inom kommunikation med fokus på varumärkesutveckling och kommunikation i säljande syfte.

Som kommunikatör behöver du ha kunskap och erfarenheter som gör att du kan ta eget ansvar för idéarbete, planering, genomförande och uppföljning av uppdragen för avdelningen.

Du har god känsla för färg, form och bild. Du formulerar dig självsäkert på svenska och hittar träffsäkert rätt tonalitet för våra olika kanaler. Behärskar du flera språk är det meriterande.
Vi förutsätter att du har goda kunskaper i program för filmredigering, bildbehandling och layout. Kunskaper i EPI-server och andra webbpubliceringsverktyg är meriterande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med arbetstider under dagtid och placering i Jönköping. Tillträde efter överenskommelse.

Vi erbjuder dig

Kollektivtrafiken står inför en spännande tid, en omstart pratar många om. Under pandemin tappade kollektivtrafiken i hela landet många resenärer som följd av de restriktioner som rådde och mångas oro för att resa tillsammans. Nu är det dags att välkomna tillbaka alla gamla men även nya resenärer ombord, inte minst för ett mer hållbart samhälle. Vi på Jönköpings Länstrafik är väl förberedda då vi det senaste året utvecklat såväl vår region- och stadstrafik, fått nya fordon, nya linjer och även fått ett nytt biljett- och betalsystem. Allt detta ska vi nu berätta om för våra länsinvånare. Nu har du chansen att vara med oss på den resan!

Vi är ett relativt litet men hjärtligt team som tycker om att kreera och skrattar mycket. Ambitionen är hög och vi delar gärna med oss om varför man ska ladda kaffebryggaren dagen innan, hur lång man max kan vara i haren-dräkten , om lågt hcp i golf verkligen gynnar en i pingismatcherna på fikarasterna och andra nödvändigheter.

Vi finns i nyrenoverade lokaler ett stenkast ifrån Munksjön där vi gärna är men möjlighet att arbeta på distans några dagar i veckan finns med.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om förmånerna här: http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Du kommer att ingå i vårt marknadsteam som ansvarar för förutom kommunikation, även försäljning, förvaltning av vårt biljettsystem, kundservice och butik på Juneporten.

Du kommer skapa innehåll med text, bild och rörligt material för både egna planerade arbeten och leverera till gemensamma uppdrag, där du paketerar och målgruppsanpassar innehållet efter uppsatta mål. Du kommer ha ett tätt samarbete med vår upphandlade reklambyrå och tryckeri.

Du kommer få etablera vår varumärkesplattform och säkerställa att den är levande i alla led och inte dammar igen som en skrivbordsprodukt genom olika metoder så som storytelling och de personliga mötena.

Vi erbjuder dig en operativ roll med inslag av strategiskt arbete tillsammans med oss andra och på ett taktiskt och kreativt sätt skapar du kommunikationsmagi tillsammans med oss!

För att du ska trivas hos oss

Tycker du om att arbeta självständigt och även är en prestigelös lagspelare som på ett självklart och naturligt sätt samarbetar med kollegor i den egna verksamheten, inom regionen, på reklambyrån, tryckeriet och hos våra partners, så tror vi att du skulle trivas bra hos oss.

Du håller deadlines, är noggrann med detaljer men har en känsla för helheten och kan se sammanhangen. Du är nyfiken och håller dig ständigt uppdaterad inom ditt område men även omvärldsbevakar vår bransch och samhällsutvecklingen i våra kärnfrågor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Är du redo att utmana oss med dina idéer och tankar, berika oss med din kompetens och erfarenhet och inspirera med din energi och fokus på leverans – då vill vi att du skickar in din ansökan nu!

Så här gör du om du är intresserad

För frågor om tjänsten kontakta Länstrafikens marknadschef Petra Sundell, petra.sundell@jlt.seeller per tfn 070-444 73 44.

Sista ansökningsdag är 2022-08-31 och intervjuer planeras att hållas vecka 36 och 37.

Vi tycker det är kul om du vill utforma din ansökan på ett kreativt sätt - hur är upp till dig! Med din ansökan kan du bifoga filer i pdf, jpg, word och videofiler som ett komplement till det personliga brevet. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Senior kommunikatör Tillbaka till lediga jobb