Skolkurator

Stora Segerstad Naturbrukscentrum

Vi söker

Är du en kurator med stort engagemang för ungdomar och deras lärande? Då kan du vara den vi söker till vår engagerade och professionella personalstyrka. Gemensamt antar vi utmaningar och skapar förutsättningar för eleverna vid Stora Segerstad Naturbrukscentrums gymnasieskola!
Som skolkurator hos oss kommer du arbeta tillsammans med elever och personal vid gymnasieskolans naturbruksprogram, introduktionsprogram och gymnasiesärskola.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med tillträde omgående och med omfattning på 80-100%, beroende på önskemål och upplägg.

Det här får du arbeta med

Som skolkurator på Stora Segerstad ingår du i ett elevhälsoteam, där även skolsköterska, rektor, speciallärare, specialpedagog, servicechef och studieplanerare ingår. Skolan samarbetar också med externa resurser såsom skolläkare och skolpsykolog. Du har också nära samarbete med andra barn- och ungdomsverksamheter inom region och kommun.

För att du ska trivas hos oss

Du är en lösningsfokuserad, relationsbyggande och positiv person som tycker om att arbeta med ungdomar utifrån deras individuella förutsättningar. Du är nyfiken och engagerad kring elevernas hälsa, familjesituation, utbildning och framtidsplaner. Du tycker också om att samverka med olika professioner både inom och utanför skolan.

Utbildningskrav/tidigare erfarenhet

Du som söker tjänsten ska ha en adekvat högskoleutbildning och gärna erfarenhet av arbete som kurator med inriktning mot ungdomar i skola eller annan verksamhet. Stora Segerstad är en skola med många av eleverna boende på vårt internat. Det är därför meriterande med erfarenhet av handläggning inom SoL och LSS, då några elever har myndighetsbeslut på stöd i sitt boende.
Om du dessutom delar elevernas intressen för djur och natur kan detta vara jobbet för dig!

Övriga krav

  • B-körkort
  • Behärska svenska språket i tal och skrift
  • Datorvana
  • Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper

 

Så här gör du om du är intresserad

Upplysningar lämnas av rektor Maria Lust 010-244 26 16 eller 070-643 36 66.
Sista ansökningsdag är den 10 augusti 2022. Urval och intervjuer kan komma att ske fortlöpande.

Din upplevelse är viktig för oss. Därför vill vi informera dig om att under sommaren kan rekryteringsprocessen och återkoppling ta längre tid än vanligt.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Skolkurator Tillbaka till lediga jobb