Kulturutvecklare Bild och form

Region Jönköpings län

Vi söker

Är du drivande, initiativrik, utåtriktad och kan åstadkomma resultat i samarbete med andra? Har du vana av strategiskt utvecklingsarbete och bidragsgivning inom det kulturpolitiska området? Då kan du vara den vi söker!

Området Bild och form, Tjänsten som utvecklare är i huvudsak inriktad på strategiska utvecklingsinsatser inom Bild och form; bidragsgivning, kunskapsuppbyggande insatser och samverkan. I rollen som utvecklare inom verksamheten kultur och utveckling  verkar du ”horisontellt” för områdets utveckling med fokus på politik-, bransch- och konstformsöverskridande insatser.

I rollen som utvecklare förväntas du kunna identifiera utmaningar för hela bild och form områdets utveckling, stärka samarbeten mellan aktörer och bedriva uppsökande arbete i syfte att vidareutveckla infrastrukturen för området. I utvecklingsarbetet ingår att bredda intresset för bildkonst, form och design, stärka konstens ställning och främja samarbetet mellan kulturskapare, institutioner och andra aktörer. Du jobbar med att stärka bild och form området i vår Region tillsammans med civilsamhället. Arbeta nära med enheten som har ansvar för regionens offentliga gestaltnings uppdrag.

Kvalifikationer

Du som söker har en akademisk utbildning, alternativt annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vidare har du erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete inom området. Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation ses som mycket meriterande. För tjänsten är det betydelsefullt att du har kunskap om och brett intresse för bild och form,  men också för samhällsfrågor och kulturpolitiska frågor i stort.

Vi söker dig som är drivande och van att arbeta självständigt samtidigt som du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är van vid ett periodvis högt tempo och skarpa deadlines samt kan arbeta i flera parallella utvecklingsuppdrag och processer. Vidare är du strukturerad, noggrann. Du har intresse och förmåga att interagera med andra intressenter och kunskapsfält. Arbetsuppgifterna förutsätter vidare att du är flexibel, lösningsorienterad, har god helhetssyn, kan balansera olika aktörers intressen och är analytiskt lagd. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt lätt för att knyta kontakter. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Arbetsplatsen är förlagd till Jönköping, men tjänsten innebär resor inom Jönköpings län och utanför.
Vill du arbeta i en spännande utvecklingsorganisation? Gillar du att arbeta med, och tillsammans? Har du fingertoppskänsla? Och dessutom suverän på att ro dina projekt i land? Då kanske du är den utvecklare med driv som vi söker.

Din utmaning//Dina arbetsuppgifter

Du ska utifrån den Regionala kulturplanen och primärt området som täcker bild och form .
Bidra till:

  • främja intresset för och tillgången till bildkonst, form och design
  • stärka länet som bildkonst-, form och designregion
  • stärka villkoren för konstnärligt skapande och förbättra konstnärers förutsättningar inom bildkonst, form och design.

Din kompetens

Vi söker dig som

  • har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande
  • är intresserad av och har dokumenterad kunskap inom Bild och form
  • är strategisk, analytisk och en god kommunikatör
  • är van att leda processer och fatta egna beslut
  • har lätt för att samarbeta och bygga nätverk
  • är objektiv, nyfiken och ser omvärldsbevakning som en del i uppdraget
Arbete kräver att du är självständig och driven inom ditt område och mot målet. Du behöver ha körkort eftersom tjänsten innebär en del resande, främst i Jönköpings län.

Frågor och ansökan

Frågor besvaras av Ante Jankovic , Sektionschef Attraktivitet och livsmiljö Regional utveckling  Region Jönköpings län ante.jankovic@rjl.se 

Är du övertygad om att det är dina kunskaper och din kompetens, ditt engagemang och din energi vi behöver är du välkommen med din ansökan via nedanstående länk tillsammans med CV och övriga handlingar senast den  27 maj  2020.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Kulturutvecklare Bild och form Tillbaka till lediga jobb