Överläkare

Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset Eksjö, heldygnsvård

Vill du få möjlighet att göra skillnad och utvecklas inom din profession? Välkommen att söka tjänsten som överläkare hos oss!

Vi söker

Vi söker dig med specialistkompetens inom psykiatri och som har tidigare erfarenhet av teambaserat arbetssätt. Erfarenhet av bakjoursverksamhet samt verksamhets-, budget- och personalansvar är meriterande. Likaså relevanta vidareutbildningar inom ledarskap och professionen i stort.

Tjänsten är tillsvidare och på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett stimulerande och utmanande uppdrag med möjlighet att utvecklas inom din profession. Vi arbetar personcentrerat med patientens bästa i fokus vid en lagom stor och samlad klinik med möjlighet till överblick och korta beslutsvägar. Inom kliniken finns allmänpsykiatriska slutenvårdsavdelningar, öppenvårdsmottagningar, remiss- och bedömningsenhet samt akutmottagning. Här erbjuds goda förutsättningar då vi har en god läkarbemanning med en väl fungerande läkargrupp och ett gott klimat.

Här kan du läsa mer om vilka förmåner vi erbjuder

Det här får du arbeta med

Som överläkare leder du bedömning, utredning, medicinskt omhändertagande och behandling för enhetens patienter. Du samordnar tvångsvård enligt LPT (Lagen om Psykiskt Tvångsvård) för våra patienter. Detta så att hög patientsäkerhet och god vård tillgodoses.
Du kommer även att leda bedömning, remissvar samt vård- och behandlingsplaner i samverkan med andra vårdenheter. Vidare samordnar du verksamhetsutveckling med fokus på medicinsk kvalitetskontroll och stödjer vårdenhetschefen i enhetens verksamhetsplanering och utveckling.
I ditt uppdrag som överläkare medverkar du också till att enhetens budget hålls samt är delaktig i handledning av ST-, AT-läkare och studenter. Du ingår även vår kliniks bakjoursverksamhet och medverkar i vår läkargrupp.

För att du ska trivas hos oss

Vi söker dig som är trygg i din profession. Som person är du stabil, strukturerad, empatisk och har ett stort mått av självinsikt. Du har förmågan att såväl arbeta självständigt som att samarbeta med andra. Du tar ansvar för dina uppgifter och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vidare har du en förmåga att uttrycka dig väl i tal och i skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Då resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav.

Detta värderar vi högt

Vår värdegrund sätter bemötandet med patienten i fokus. Vi lär oss av varandra och tar tillvara våra medarbetares kompetens. Utifrån givna ramar arbetar vi för att alltid ge bästa möjliga vård till alla våra patienter. Vi är positiva och sprider glädje för att ge varandra en god arbetsmiljö.

Så här gör du om du är intresserad

Vill du veta mer är du välkommen att ringa verksamhetschef Bo-Kenneth Knutsson, 010-243 56 42. Alternativt chefsöverläkare Robin Kihlbaum via växel, 010-241 00 00. Facklig företrädare för Läkarförbundet, överläkare Sandra Mulaomerovic via växel 010-241 00 00. Sista ansökningsdag är den 31 januari men intervjuer kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Överläkare Tillbaka till lediga jobb