Chefsöverläkare/medicinskt ledningsansvarig

Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset Eksjö

Vill du få möjlighet att påverka och vara med att leda vår klinik till fortsatt utveckling? Välkommen att söka jobbet som chefsöverläkare/medicinskt ledningsansvarig!

Vi söker

Vi söker dig som är överläkare med specialistkompetens inom psykiatri och som har tidigare erfarenhet av teambaserat arbetssätt och bakjoursverksamhet. Erfarenhet av verksamhets-, budget- och personalansvar är meriterande. Likaså relevanta vidareutbildningar inom ledarskap och professionen i stort.

Tjänsten som chefsöverläkare är tillsvidare och på heltid med tillträde 2019-10-01 eller efter överenskommelse. Uppdraget som chefsöverläkare är ett förordnande på 3 år.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett stimulerande och utmanande uppdrag med möjlighet att utvecklas som chef och ledare. Tjänsten innebär även klinisk tjänstgöring.

Vi arbetar personcentrerat med patientens bästa i fokus vid en lagom stor och samlad klinik med möjlighet till överblick och korta beslutsvägar. Inom kliniken finns allmänpsykiatriska slutenvårdsavdelningar, öppenvårdsmottagningar, remiss- och bedömningsenhet samt akutmottagning. Här erbjuds goda förutsättningar då vi har en god läkarbemanning med en väl fungerande läkargrupp och ett gott klimat. Här kan du läsa mer om vilka förmåner vi erbjuder

Det här får du arbeta med

Som chefsöverläkare leder du det medicinska omhändertagandet av patienterna så att hög patientsäkerhet och god vård tillgodoses. Du är ytterst ansvarig för all tvångsvård som bedrivs i vårt upptagningsområde inkluderande rutinbeskrivningar, utbildning och vårdplaner. Du leder förbättringsprojekt och verksamhetsutveckling utefter klinikens vårdriktlinjer och ingår i psykiatriska klinikens ledningsgrupp.

Som läkarnas medicinska chef ansvarar du för samordning av läkargruppen och fördelning av läkarresurserna. Detta innefattar uppgifter så som schemaplanering, läkargruppsmöten, medarbetar-, utvecklings- och lönesamtal samt uppföljning.

Uppdraget som chefsöverläkare innefattar också ledning, utbildning och handledning av AT-läkare och läkarstudenter samt samordning av kvalitetsutbildningar. Du stödjer verksamhetschefen i organisationsutveckling och personaltjänst och det kan även bli aktuellt att arbeta som biträdande verksamhetschef när förutsättningar finns.

För att du ska trivas hos oss

Vi söker en stabil ledare med förmågan att skapa engagemang och delaktighet för att nå verksamhetens mål. Du är tydlig, strukturerad och har lätt för att samarbeta. Vidare är du flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har också en förmåga att uttrycka dig väl i tal och i skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Då resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav.

Detta värderar vi högt

Vår värdegrund sätter bemötandet med patienten i fokus. Vi lär oss av varandra och tar tillvara våra medarbetares kompetens.
Utifrån givna ramar arbetar vi för att alltid ge bästa möjliga vård till alla våra patienter.
Vi är positiva och sprider glädje för att ge varandra en god arbetsmiljö.

Så här gör du om du är intresserad

Vill du veta mer är du välkommen att ringa verksamhetschef Bo-Kenneth Knutsson, 010-243 56 42. Nuvarande befattningsinnehavare Erik Nilzén via växel, 010-241 00 00. Verksamhetschef Bo-Kenneth Knutsson är inte tillgänglig under v. 32-33, under dessa veckor är Erik Nilzén behjälplig. Facklig företrädare för Läkarförbundet, överläkare Sandra Mulaomerovic via växel 010-241 00 00. Sista ansökningsdag är den 25 augusti. Intervjuer kan komma att ske löpande.
Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Välkommen med din ansökan!

Sök jobbet som Chefsöverläkare/medicinskt ledningsansvarig Tillbaka till lediga jobb