Regionbibliotekschef

Kultur och utveckling

Vi söker

Vi söker en verksamhetschef med ansvar för regional biblioteksverksamhet och litteraturen som konstform inom Kultur och utveckling. Verksamhetschefen verkar utifrån den regionala biblioteksplanens mål där biblioteksarenan, digital delaktighet och kompetens samt läsfrämjande, berättelser och bildning är prioriterade verksamhetsområden.
Tjänsten är en tillsvidareanställning som utgår från Jönköping.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en modern och utvecklingsintensiv verksamhet. Kombinationen av att ständigt arbeta med förbättringar, ha viljan och förmågan att tänka innovativt och att också våga prova nytt har gjort att vi är en verksamhet i framkant inom flera områden. Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Ditt fokus är att driva och leda strategisk biblioteksutveckling. Du samarbetar med länets bibliotekschefer för att möta utvecklings- och förändringsbehov på lokal, regional och nationell nivå. Därutöver ansvarar du för regional biblioteksverksamhet och litteraturen som konstform i det regionala kultursamverkansarbetet.

Du är också en del i utvecklingsgruppen för det gemensamma verksamhetsområdet kultur och utveckling, där du förväntas bidra med kunnande, kompetens och engagemang. Du synliggör och kommunicerar regionbibliotekets uppdrag och arbete.

Du är chef för en verksamhet med fem medarbetare där du är arbetsgivarföreträdare och har fullt personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar

För att du ska trivas hos oss

Vi söker dig med relevant akademisk examen. Du har bred erfarenhet av arbete med ledarskap och kommunikation inom process- och projektarbete.
Vi vill att du har erfarenhet av att leda en utvecklingsverksamhet. Goda kunskaper i att hantera det svenska språket i skrift och tal. Innehar körkort.
Erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Detta värderar vi högt

Du är lyhörd i möte med människor, tillitsfull och har förmåga att arbeta dialogbaserat. Engagerad och har en god förmåga att arbeta med tydlighet, och skapa varaktiga relationer och nätverk. Du är också drivande och nytänkande i utvecklingsfrågor samt bra på att kommunicera dessa. Du är lösningsfokuserad och det är självklart för dig att samverka för att nå resultat. Du har förmågan att inspirera andra och har ett intresse för den digitala samhällsutvecklingen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad

Sista ansökningsdag är den 2019-08-31. För ytterligare information, Kulturchef Jörgen Lindvall 0706-150162 Välkommen med din ansökan.
Facklig representant DIK; Eva Landén 010-2425995

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Regionbibliotekschef Tillbaka till lediga jobb