Dietist

Rehabiliteringscentrum, Länssjukhuset Ryhov i Jönköping

Är du dietist och intresserad av att arbeta med barn och familjer? Då är Rehabiliteringscentrum platsen för dig! Välkommen till en grupp med mångårig kompetens av barndietetik!

Vi söker

Vi söker en legitimerad dietist till Rehabiliteringscentrum på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start augusti 2019 eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig

”Det är fantastiskt att få jobba som dietist i barndiabetesteamet där din roll och kompetens är efterfrågad och viktig för både teamets medlemmar, föräldrar, barn och ungdomar och personal inom förskola och skola. Tillsammans hjälps vi åt att stötta familjerna i olika skeden under barnens uppväxt”
Kerstin Ramfelt, legitimerad dietist

”Jättehärligt team. Det är roligt och lärorikt att få arbeta med kollegor inom olika professioner”.
Matilda Titusson Byström, Legitimerad dietist

”Vi är ett riktigt bra dietistgäng som stöttar och handleder varandra genom arbetets utmaningar”.
Tommy Johansson, Legitimerad dietist

Här har du dietistkollegor nära till hands men jobbar också tillsammans med de övriga rehabiliteringsprofessionerna samt medicinsk personal. Vi erbjuder dig ett viktigt och spännande arbete där du träffar barn med olika typer av nutritionsbehov. Som dietist vid Rehabiliteringscentrum kommer du stödja Barnkliniken, Barn- och ungdomsmedicinska mottagningarna samt Barn- och ungdomspsykiatrins arbete med nutrition inom flera olika områden och diagnoser. Du träffar barn och ungdomar mellan 0 och 18 år med kortare eller längre erfarenhet av sin diagnos, deras vårdnadshavare och ibland personal från förskola/skola. Arbetet är mycket varierat och innefattar bland annat mottagningsbesök, besök på avdelning, teambesök och telefonuppföljningar.
Som dietist kommer du utreda, bedöma och behandla mat- och nutritionsproblem samt förskriva och utvärdera användandet av nutritionsprodukter och nutritionsstöd.
Arbetsuppgifterna varierar och innebär både öppen- och slutenvård. Besöken kan ibland ske tillsammans med t ex läkare, sjuksköterska eller logoped.
Du kommer arbeta med flera olika patientgrupper i både kortare och längre kontakter. Om du är ny i yrkesrollen som dietist erbjuder vi en erfaren mentor och utöver detta handledning i grupp. Rehabiliteringscentrum är positivt inställda till kompetensutveckling och vidareutveckling och om du har några specifika önskemål angående detta är du välkommen att delge oss i din ansökan eller vid en eventuell intervju.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:
http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Vi försöker hjälpa till att hitta en bostad under den första tiden om du är ny i stan.

Det här får du arbeta med

Hos oss på Rehabiliteringscentrum får du som dietist bidra med din kunskap inom nutrition för att hjälpa barn med nutritionsproblem kopplade till olika sjukdomar. Du blir en uppskattad samarbetspartner såväl i arbetet på avdelning som på mottagning. Utvecklings- och förbättringsarbete, utbildning av personal samt gruppundervisning av patienter är viktiga delar av arbetet. Rehabiliteringscentrum befinner sig också i ett skede av stark utveckling vilket kommer att innebära nya viktiga uppdrag för våra medarbetare i framtiden.

För att du ska trivas hos oss

För att du ska trivas hos oss är det viktigt att du har lätt för att samarbeta men också tar ansvar för dina egna arbetsuppgifter och är självgående och strukturerad. Att arbeta med barn och ungdomar är stimulerande och ibland utmanande och ställer krav på fantasi, flexibilitet och inlevelseförmåga. Stor vikt läggs därför också vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt

Patienter och närstående ska känna sig trygga i att våra medarbetarteam har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov i den situation patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stor fokus på medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.

Så här gör du om du är intresserad

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta under vecka 27 Områdeschef Christina Polland 010-242 3263, vecka 28-29 Områdeschef Anna Neymark Wolgast och under vecka 30-31 Områdeschef Nina Bengtsson, 010-242 32 17. Facklig företrädare för Naturvetarna är leg dietist Heléne Park Petersson, 010-242 10 57

Sista ansökningsdag är den 31/8 2019. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.     
Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Dietist Tillbaka till lediga jobb