Två läkarchefer

Medicinkliniken, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vill du få chansen att var med och leda läkargruppen på en klinik med hög medicinsk kompetens på ett av Sveriges högst rankade sjukhus?

Vi söker

Antalet läkare på medicinkliniken har ökat i antal senaste åren och vi behöver nu förstärka vår organisation med två läkarchefer, en för ST- och vikarierande underläkare samt en läkarchef för specialist- och överläkare. Vi söker dig som är legitimerad läkare och specialist inom internmedicin med valfri grenspecialitet. Önskvärt är att du har tidigare erfarenhet av att vara ledare och har arbetat med utvecklingsarbete.

Uppdraget som läkarchef är ett förordnande på tre år, vilket kan komma att förlängas.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i grunden där du blir anställd i din grundprofession och rollen som läkarchef är på 25-50 %.
Fördelning mellan chefsuppdraget och klinisk tjänstgöring sker beroende på vilken läkargrupp man ansvarar för.

Tillträde sker efter överenskommelse.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats med många kontaktytor och omväxlande arbete i en tjänst där du får möjlighet att utvecklas. Förutom att arbeta kliniskt inom verksamheten erbjuds du även möjlighet till ledarskapsutbildning.

Läs gärna mer om Region Jönköpings läns förmåner för medarbetare!

Det här får du arbeta med

Som läkarchef för specialist- och överläkare alternativt ST- och underläkare har du personalansvar och leder arbetet för medarbetarna i samarbete med schemaläggare, sektionschefer och verksamhetschef. Chefskapet innebär att du har ett delegerat ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö för läkargruppen, vilket innebär bland annat ansvar för bemanning, rekrytering, lönesättning, medarbetarsamtal, arbetsmiljö samt personalbudget.

Du är direkt underställd verksamhetschefen och är en del av medicinklinikens ledningsgrupp, vilket innebär att du är engagerad i hela verksamhetens resultat och utveckling. Du förväntas ta en aktiv del i hela klinikens fortsatta utveckling. I tjänsten ingår att arbeta kliniskt där även visst deltagande i klinikens jourlinjer ingår.

För att du ska trivas hos oss

Du är trygg och stabil i dig själv. Du har lätt för att samarbeta med andra samt att arbeta på ett strukturerat sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tidigare ledarerfarenhet samt chefsutbildning är meriterande.

Så här gör du om du är intresserad

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Eva-Lena Enell, verksamhetschef för medicinkliniken på Länssjukhuset Ryhov, 010-242 63 44.
Facklig företrädare för Läkarförbundet är Carolin Hägglund, 010-242 91 36.

Sista ansökningsdag är den 9 juni 2019.

Varmt välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Två läkarchefer Tillbaka till lediga jobb