Möt vårdadministratören Martina

Vårdadministratören Martina
Foto: Maria Brännhult

Att agera både detektiv och spindeln i nätet hör till vardagen för Martina Hansen. På ortopedkliniken på Höglandssjukhuset i Eksjö har hon koll på det mesta. Förutom diktat och opererade knäproteser tacklar hon många spännande utmaningar i rollen som vårdadministratör.

 

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

–Jag börjar morgonen med att skriva högprioriterade diktat och tar itu med lite andra administrativa uppgifter. Till exempel har jag hand om Svenska Ledprotesregistret för alla knäproteser som opereras här.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att det är så varierande! Jag gillar att träffa mycket folk, både patienter och kollegor i olika yrkeskategorier. Man får också vara lite spindeln i nätet som vårdadministratör. Du vet aldrig vad som dyker upp och det kan innebära en hel del roliga och spännande utmaningar.

Vad är särskilt utmanande med ditt jobb?

Ibland får du uppgifter som du inte har en aning om hur du ska lösa. Då blir det lite detektivarbete där du får dra i lite trådar men det brukar alltid lösa sig.

Upplever du att du har utvecklats i din roll sen du började din tjänst?

– Ja absolut, framför allt när det gäller att vara lösningsorienterad vid olika IT-utmaningar, hantera nya oväntade arbetsuppgifter och prioritering av arbetsuppgifter. Men även i specialistsjukvården inom ortopedin.

Vad skulle du vilja skicka med till någon som funderar på att söka jobb på din arbetsplats eller inom Region Jönköpings län?

– Sök till Höglandssjukhuset i Eksjö – framför allt till Ortopedkliniken! Vi har en fantastisk fin stämning på hela kliniken, vilket gör att man känner en trygghet i sin roll i teamet kring patienten.

Till sist: beskriv ditt jobb med 3 ord!

– Utmanande, utvecklande och stimulerande.