Hur gick det sen? Bli hälsosammare

På bilden syns Selena Gripskog, hon står utomhus framför blommande buskar. Hon har blont hår och en blommig tröja.
Selena Gripskog har testat en hälsoanalys genom projektet ATTRACT

Selena Gripskog har varit en av deltagarna i vårt projekt ATTRACT. Genom projektet gjorde hon en hälsoanalys som sen har utvecklats till en livsstilsförändring. Hälsoanalysen var en av förmånerna som hennes arbetsgivare erbjöd genom vårt projekt.

Att Selena hakade på erbjudandet var till stor del en pandemieffekt. Pandemin orsakade mer stillasittande och mindre sociala kontakter, något som Selena kände av i kroppen. En rygg som värkte och en allmänt trött kropp gjorde att det kändes självklart att ta del av en hälsoanalys för att se svart på vitt hur det egentligen stod till. Hälsoanalysen blev starten på en riktig hälsoresa. Hon har fått en ny hobby i styrketräningen och nya sociala sammanhang tack vare detta. Nu mera är det träning på schemat före jobbet, 06:15 är hon på gymmet för att få in träningen i vardagen. I och med förändringen och att kroppen nu mår så mycket bättre så har träning fått en högre prioritet. Innan var träning något som inte hanns med. Det ger så mycket i vardagen berättar Selena, särskilt i form av mer energi kvar när hon kommer hem från jobbet.

Upplevelsen av hälsoanalysen har enbart varit positiv. Den gav en tydlig bild av hur hälsan var, utan hets om viktnedgång, men med ett tydligt fokus på att må bra i kropp och själ. Susanne Dalsätt och Speedcenter som var leverantör av hälsoanalyserna har varit ett inspirerande stöd i Selenas hälsoresa.

Som arbetsgivare finns det stora vinningar att göra i form av attraktivitet och friskare anställda genom att erbjuda förmåner som till exempel hälsoanalyser. Selena tycker att arbetsgivaren ska fortsätta erbjuda sina anställda detta. De ger effekt både direkt och i form av ringar på vattnet. Selena testade ju hälsoanalysen inom projektet men testade inte prova-på-perioden med elcykel som arbetsgivaren också erbjöd. Ändå har hon efteråt köpt en elcykel och börjat cykelpendla flera dagar i veckan.