Energi- och klimatrådgivningen får fortsatt stöd

Energi- och klimatrådgivningen får fortsatt stöd

Magnus Johansson, nybliven energi- och klimatrådgivare i Vetlanda kommun.
Magnus Johansson, nybliven energi- och klimatrådgivare i Vetlanda kommun. Foto: Energicentrum

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen får stöd från Energimyndigheten för en ny programperiod på två år.

Energi- och klimatrådgivningen har funnits i olika former i snart 40 år och denna kommunala rådgivning riktar sig både till privatpersoner, företag och organisationer. Nyligen blev det klart att rådgivningen får fortsatt finansiering från Energimyndigheten för 2021 och 2022. 

Förra året presenterades en effektanalys av energi- och klimatrådgivningen. I den syntes en tydlig positiv effekt och samhällsnytta där rådgivningen hjälpte de rådsökande att öka sin egen kompetens, ta välinformerade beslut och genomföra energieffektiva åtgärder.

- Det är glädjande att vi får fortsatt stöd, säger Magnus Johansson, Vetlanda kommun. Som nybliven energi- och klimatrådgivare är det ett oerhört inspirerande jobb att få vara ett bollplank till kommunens invånare och företag som är så engagerade och entusiastiska i de här frågorna. 

Energi- och klimatrådgivningen samverkar med olika aktörer i länet, bland annat Länsstyrelsen och Klimatrådet, och rådgivarna har en viktig roll för länets arbete för en omställning mot ett Klimatsmart plusenergilän. 

Det finns energi- och klimatrådgivare i samtliga kommuner i Jönköpings län och de samordnas av Energikontor Norra Småland. Rådgivarna nås enklast via respektive kommuns växel. 

Läs mer om att energi- och klimatrådgivningen får fortsatt stöd(Extern länk)