Regionala cykelbiblioteket

Hela RESAN:s regionala cykelbibliotek låter alla arbetsgivare i Jönköpings län låna elcyklar och ellådcyklar till sina verksamheter gratis under ett par veckor. När arbetsgivare får testa hur mycket en cykel används, vilken tids- och kostnadsbesparing den innebär, och hur behovet av tjänstebilar påverkas blir det lättare att fatta beslut om ett eget inköp av cyklar.

En majoritet av alla bilresor i Jönköpings län är under 5 km och vid dessa avstånd går det ofta snabbare att förflytta sig med cykel än att boka, hämta upp, köra och parkera en tjänstebil.

Dessutom är det billigare för arbetsgivaren och bättre för medarbetarnas hälsa att välja cykeln, och en frisk cykeltur låter hjärnan vila och hämta kraft inför nästa möte eller arbetsuppgift.

Bilen är inte minst en stor klimatbov. Kommuner har ofta mål uppsatta för att minska tjänsteresornas miljöpåverkan och för privata företag är det idag en viktig konkurrensfaktor att visa kunder ett aktivt miljöarbete.

Vi vill låna en cykel!

Information om utlåningen och bokningslänk

Se vilka cyklar vi har

Cykelbiblioteket invigdes den 12 april 2018 och kommer vara öppet i nästan två år, med undantag för kortare sommaruppehåll (då syns det i bokningsvyn att cyklarna ej är bokningsbara).

När cyklarna inte är utlånade finns de på Energicentrum A6 i Jönköping, där även privatpersoner kan titta på cyklarna och ta en provtur på plats. I cykelbibliotekets monter på Energicentrum A6 finns även en rad olika cykelparkeringslösningar från Smekab Citylife att inspireras av!

Vi vill även ha reserådgivning!

Tjänstecyklar är en väldigt bra början för att öka det hållbara resandet på en arbetsplats. Det finns dock fler knep att ta till för att nå ännu längre.

Hela RESAN erbjuder privata arbetsgivare reserådgivning för att främja hållbara resval och resfria möten; något både miljön och arbetsplatsens ekonomi vinner på.

Kontakta oss gärna på energikontoret@rjl.se så berättar vi mer.