För deltagare

livet flyter på
Foto: Ulf Lindberg

Vi har två internat: Bokullen och internat Engsbo. Sammanlagt har vi 58 rum. Alla våra rum är moderna med egen toalett och dusch.

Varje internat har egen tvättstuga. På rummen finns det viss möjlighet till bredbandsuppkoppling. För att inte riskera dygnsvilan stängs anslutningen ner 01.00-06.00.

Alla deltagare har tillgång till gymnastiksal, gym, datasal och bibliotek. På grund av allergirisken är det inte tillåtet att ta med djur till internatet.

Att hyra ett rum inklusive mat kostar mellan 1 100 – 1 150 kronor i veckan. Rum på Bokullen kostar 1100 kr/vecka och på Engsbo 1150 kr/vecka. 

I priset ingår förutom boendet:

  • Frukost tisdag till fredag
  • Lunch måndag till fredag
  • Förmiddags- och eftermiddagsfika

Kostnader för boende och mat

Det finns kök i internatet där du kan laga mat på övrig tid.

Mat

Skolans matsal är samlingspunkten för fika, mat och prat. Till lunchen ingår stort salladsbord, frukt eller efterrätt. Vi erbjuder specialkost om du önskar det. Minst en tredjedel av maten är ekologisk.

Fritid

Värnamo Folkhögskola ligger centralt i Värnamo.

Värnamo har länge varit en viktig handelsort. Här finns idag över 100 butiker att handla i.

Entreprenörsandan är stark i bygden och kännetecknas av nya affärsidéer, starta eget-kultur och samarbeten.

Stora möbeldesigners som Bruno Mathsson och Källemo har sitt ursprung i Värnamo och staden präglas starkt av design i många former

För den sportintresserade finns utmärkta träningsmöjligheter året runt med ett stort utbud av motions- och fritidsanläggningar.

Ett par mil från Värnamo ligger Isaberg med Sydsveriges största skidanläggning samt nationalparken Store Mosse.