Kurser

En ung kvinna arbetar med tyg

Värnamo Folkhögskola har ett brett utbud av kurser på grundskole-, gymnasie- och eftergymnasial nivå.

Allmän kurs

Behöver du läsa in grundskoleämnen, komplettera eller förnya dina gymnasiekunskaper och få en grundläggande högskolebehörighet har vi allmän kurs med olika profiler. Vi kan även erbjuda intensivstudier i svenska för dig som snabbt vill bli klar med denna behörighet genom vår etableringskurs.

Baskurs

Vår baskurs är till för dig med funktionsvariation som vill studera på folkhögskola för att få nya kunskaper och perspektiv. Du kan välja mellan olika profiler beroende på dina intressen.

Fritidsledarutbildning

Fritidsledarutbildningen passar dig som vill arbeta med att skapa meningsfull fritid för alla människor, och i ditt yrke främja god hälsa och möjliggöra identitetsutveckling.

Socialpedagogutbildning

Kursen socialpedagog passar dig som vill arbeta med socialt behandlingsarbete för vuxna och ungdomar.

Teaterfolk

Älskar du att spela teater och stå på scen? Teaterfolk är en tvåårig utbildning för dig som gått särskola eller har en intellektuell funktionsvariation.

Textilakademin

Gillar du att skapa och förverkliga en idé? Vill du arbeta med textil i framtiden? Då är du välkommen till textilakademin! Vi erbjuder en kreativ miljö där du får utveckla ditt textila kunnande och samtidigt växa som person.