Kultur

Ny utställning i Hemslöjdens Hus: Fröken Smart & Whimsical Wiring

Utställningen Vi sätter ljuset på: Fröken Smart & Whimsical Wiring visas i Hemslöjdens Hus mellan 13 augusti och 10 september.

Välkommen till en ny utställning i Hemslöjdens Hus som visas mellan 13 augusti och 10 september. Utställningen har inga fasta öppettider utan kan ses när det är aktiviteter i Hemslöjdens Hus. Du är också välkommen att kontakta utvecklarna för att boka tid.

Fröken Smart & Whimsical Wiring, bakom dessa företagsnamn döljer sig Linda Nydenmo och Anne Ekwurtzel, båda från Vaggeryd.

Lindas största textila passion är vävning. Hon är utbildad i vävdesign och textil formgivning, samt har en slöjdlärarutbildning. Sedan 2010 driver hon företaget Fröken Smart, där fokus de senaste åren legat på textilt återbruk. Hon säljer sina produkter i sin lilla butik i Vaggeryd.

Anne är konsthantverkare i främst metall. Hon har en utbildning som guldsmed och en verkstad där hon tillverkar och reparerar smycken. När hon inte arbetar med detta blir det en del annat, som att fotografera, sy, väva och luffarslöjd. Helst gör hon lampskulpturer i återvunnen metall.

Du kan följa dessa båda på Instagram: @frokensmart (Extern länk) (Extern länk) och @whimsical_wiring (Extern länk) (Extern länk)

Torsdagen den 29 augusti, kl 17:30 blir det en workshop i metall och textil. Du får träffa båda utställarna och själv testa att jobba med återbrukat material. Anmäl dig till hemslojd@rjl.se