Bilderbokens möjligheter

Hösten 2017 bjöd vi in all personal på folkbiblioteken i Jönköpings län till föreläsning med Agneta Edwards och Maria Nilsson Thore. Efter föreläsningen gick vi tillsammans och tittade på utställningen med Marias bilder på Vetlanda museum.

Nu är det återigen dags för Bilderbokens möjligheter i Vetlanda kommun. Vi är glada över att kunna bjuda in bibliotekspersonalen i Jönköpings län tillsammans med Vetlanda kommuns förskolepedagoger och museipersonal till ännu en inspirerande eftermiddag i bilderbokens tecken!

Plats: Withalaskolans aula och Vetlanda museum
Tid: kl. 13:00 – 16:00
Kontakt: lena.b.jonsson@rjl.se

Program:

  • Föreläsning av Maria Heimer, skolbibliotekarie, lärare, författare och föreläsare. Aktuell med boken Den betydelsefulla högläsningen – med barn i förskolan.
  • Föreläsning av Per Gustavsson, illustratör och författare
  • Besök i utställningen med Per Gustavssons bilder på Vetlanda Museum.

 Bilderbokens möjligheter är ett projekt som syftar till att förskola, bibliotek och museum i samverkan utvecklar nya metoder och arbetssätt för att ge alla förskolebarn och pedagoger tillgång till kulturupplevelser utifrån litteratur, utställningar, teater och eget skapande, där vi även vill involvera förskolebarnens vuxna. Med normkritik, jämställdhet och Vetlanda kommuns värdegrund i fokus vill vi inspirera målgrupperna till att upptäcka bilderbokens möjligheter.

Sista anmälningsdag är 7 oktober.

Regionbibliotek Region Jönköpings län stödjer projektet.

Frågor om projektet? Kontakta Martina, martina.eriksson@vetlanda.se, Vetlanda bibliotek. 

Välkomna!

Anmälan.(Extern länk)