Ping kortfilmstävling 2021

En färgglad illustration med olika grafiska element som har tagits fram för att symbolisera Ping kortfilmsfestival 2021.
Filminlämningen är öppen 14 maj till 15 augusti 2021.

Den 14 maj går startskottet för 2021 års upplaga av kortfilmstävlingen ”Ping”, som är en regional uttagningsfestival till den nationella Novemberfestivalen i Trollhättan.

Ping är en kortfilmstävling och mötesplats för filmare och filmintresserade i Jönköpings län. För att delta i Ping måste filmaren ha anknytning till Jönköpings län genom att bo, jobba eller tillfälligt studera i länet. Filminlämningen hålls öppen 14 maj till 15 augusti 2021. Filmerna får vara högst 15 minuter långa.

Kortfilmerna visas och tävlar på Biograf Fokus i Jönköping under helgen 11-12 september. Bedömningen av bidragen görs av en jury. 

Ping har tre tävlingskategorier

  • Mellanvikt (16-19 år)
  • Tungvikt (20-26 år)
  • 27+ (27 år och uppåt)

1:a pris i klasserna Mellanvikt och Tungvikt

  • Direktkvalificering till arena för ung svensk film – Novemberfestivalen
  • Ackreditering, resa och hotell till Novemberfestivalen

1:a pris 27+

Snart kan vi berätta vad förstapriset blir. 

Juryn som utser vinnarna i Ping kortfilmstävling

Juryn består av Karin Wegsjö och Maria Eriksson-Hecht.

Karin Wegsjö är filmare och regissör, utbildad på Dramatiska Institutet (nu Stockholm Konstnärliga Hägskola) i Stockholm och på Universitá degli Studi i Bologna. Hon har varit verksam i ca 25 år och gjort många kort- och dokumentär-filmer som har visats på biograf, på TV och internationellt. Bland dem, Guldbaggevinnaren "Del av den värld som är din" och dokumentären "Aldrig släppa taget". Nu jobbar hon med post-produktionen av en långfilmsdokumentär. Wegsjö skriver, regisserar och scenograferar även för teatern.

Maria Eriksson-Hecht är en filmare med en magisterexamen i filmregi från Stockholms Konstnärliga Högskola. Hennes prisbelönta kortfilmer har visats på filmfestivaler som Karlovy Vary och Clermont Ferrand. "Schoolyard Blues" (Skolstartssorg, 2017) vann över 40 internationella utmärkelser och visades på 100 + festivaler. Hon är en alumni från Berlinale Talent 2021.


Ping arrangeras tillsammans med Jönköpings kommun.

Frågor? Skicka gärna ett mejl till charlotta.miller@rjl.se

Läs mer om reglerna för att medverka i Ping kortfilmstävling (Extern länk)

Anmälan för klasserna Mellanvikt och Tungvikt 

Anmälan för 27+

 

Ping kortfilmsfestival är en regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan, 19-20 november 2021. Filmare i åldern 16–26 år som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Jönköpings län kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en (1) regional uttagning. Dubbelanmälan leder till diskvalificering. Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på www.novemberfestivalen.se (Extern länk)