Till dig som är antagen till våra utbildningar

Jerseyko med blomsterkrans på huvudet.

Varmt välkommen till Tenhults naturbruksgymnasium! Vi ser fram mot att träffa dig och hoppas att du kommer att trivas här hos oss!

Svara på ditt antagningsbesked

Glöm inte att du måste svara på ditt antagningsbesked senast den 31 juli!

Du som är folkbokförd i någon av kommunerna Jönköping, Habo, Mullsjö, Aneby eller Vaggeryd kan nu logga in på Jönköpings kommuns gymnasievalswebb för att svara på ditt slutliga antagningsbesked. Använd samma inloggning som du använde när du gjorde din ansökan till gymnasiet. Svara senast den 31 juli.

Du som är folkbokförd i en annan kommun får ditt antagningsbesked med posten. Brevet skickas ut från gymnasieantagningen i Jönköping runt den 1 juli. I brevet framgår hur du svarar på ditt slutliga antagningsbesked. Svara senast den 31 juli.

Vid frågor om hur du svarar på ditt slutliga antagningsbesked eller om hur reservantagningen går till kan du kontakta gymnasieantagningen i Jönköping: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Inför första skoldagen

Innan skolstarten önskar vi att du fyller i följande digitala formulär:

Matrikeluppgifter (Extern länk) (Extern länk) 
Hälsouppgifter (Extern länk) (Extern länk) 
Journalrekvisition (Extern länk) (Extern länk) 

Mer information om skolstarten och uppropet hittar du här: Skolstart höstterminen 2024

Introduktionsveckor

De första veckorna kallar vi för introduktionsveckor vilket innebär att större delen av undervisningen kommer att ske ute på respektive inriktning. Därefter börjar ordinarie schema med undervisning omväxlande på anläggningarna och i eller intill skolans huvudbyggnad.

Till dig som behöver bo på skolan

Boendet är till för att underlätta studierna för elever med lång eller krånglig resväg, där möjlighet att pendla med kollektivtrafik saknas. Alla som är berättigade inackorderingsbidrag kommer att erbjudas plats på skolans internat. Inackorderingstillägget (bidraget) ansöker du om i din hemkommun (inte CSN).

Ansökan om boende på skolans internat gör du på följande sida: Ansökan om internatboende (skrolla till formuläret längst ner på sidan)

Inkvarteringen på internatet sker kvällen innan skolan startar i augusti. Kvällen inleds med ett informationsmöte där våra fritidsassistenter presenterar sig och bjuder på fika samt går igenom ordningsregler och boendekontraktet. Datum och tider kommer att skickas ut till dig som ansökt om boende.