Prova-på våra inriktningar

Om du funderar på att plugga på Tenhults naturbruksgymnasium erbjuder vi dig olika möjligheter att besöka den inriktning som du är intresserad av och prova-på. Nedan hittar du mer information om våra olika inriktningar och vilka prova-på aktiviteter de erbjuder.

Obs! Med anledninga av corona pandemin är nedan aktiviteter inställda tillsvidare. 

Lantbruk

Prao

Inom lantbruk har du som går i årskurs 8 eller 9 möjlighet att prao under någon eller några dagar. Vi kan ta emot max två praoelever samtidigt.
För mer information kontakta:
Carina Fischerström
Tel. 070-429 05 08
carina.fischerstrom@rjl.se

Kvällsmjölkning

Aktiviteten vänder sig till niondeklassare med djurintresse. Här erbjuder vi en till tre elever åt gången att prova på hur det är arbeta med kor i en modern mjölkproduktionsanläggning tillsammans med vår instruktör och djurskötare Carina Fischerström. Anmälan sker direkt till: Carina på telefon 070-429 05 08 eller mejl carina.fischerstrom@rjl.se

Lantbrukare för en dag

Under vissa skollov erbjuder vi en prova på dag inom lantbruket. Om du funderar på att plugga lantbruk på Tenhults naturbruksgymnasium är "Lantbrukare för en dag" ett utmärkt tillfälle att träffa våra instruktörer få prova på en massa roliga aktiviteter såsom traktorkörning, djurskötsel och mjölkning under en dag. Dagen vänder sig till dig som går i årskurs 7, 8  eller 9.  
Mer information om: Lantbrukare för en dag

Trädgård

Prova-på-dag 

Är du nyfiken på trädgård? Inom trädgård är du välkommen att boka in en prova-på-dag och vara med våra trädgårdselever och trädgårdslärare och se vad de gör under en dag.
För mer information kontakta:
Trädgårdslärare
Susann Levin
Tel. 010-242 68 34 
susann.mildner.levin@rjl.se.

Djurvård

Djurvårdare för en dag 

Under vissa skollov erbjuder vi högstadieelever att vara med oss på djurvården under en dag. Om du funderar på att plugga djurvård på Tenhults naturbruksgymnasium är detta ett utmärkt tillfälle att träffa våra instruktörer och bekanta dig med djuren som finns här.
Mer information om:
Djurvårdare för en dag.

Djurvårdens Minizoo

På helger och lov är allmänheten välkommen att gå runt på egen hand och titta på djuren i Djurvårdens Minizoo. Personal eller elever finns alltid i närheten.
Mer information om besökstider med mera: Djurvårdens Minizoo.

Häst

Inom hästinriktningen har vi inte längre möjlighet att ta emot några elever, utan hänvisar till våra Öppen Skola-dagar.
Mer information om: 
Öppen Skola på Tenhults naturbruksgymnasium.