Till dig som blivit antagen till någon av våra gymnasieutbildningar

Elever

Den 1 juli är den slutliga antagningen till gymnasiet klar. I samband med detta kommer vi posta ett brev från Stora Segerstad naturbrukscentrum till dig som blivit antagen till någon av våra utbildningar.

Vi skickar brevet till den adress som du angav när du gjorde din ansökan till gymnasiet. I brevet finns bl.a. ett informationshäfte där du hälsas välkommen och får en mängd viktig information inför skolstarten.

Om du önskar dela med dig av informationshäftet till någon anhörig som bor på en annan adress finns innehållet i vårt utskick samlat här:

Information till nya elever vid gymnasieskolan (pdf-fil, 849 kB)

Information till nya elever vid den anpassade gymnasieskolan (pdf-fil, 840 kB)

Ordningsregler (pdf-fil, 501 kB)

Regler och avtal för lån av bärbar dator (pdf-fil, 445 kB)

Om du inte får något brev från oss, övriga frågor

Om du som blivit antagen till någon av våra utbildningar inte har fått något brev från oss senast den 6 juli kontaktar du skolan genom att maila stora.segerstad.naturbrukscentrum@rjl.se

Under vecka 28-31 har vi begränsad möjlighet att besvara dina frågor, men vi gör vad vi kan för att hjälpa dig så snart som möjligt. Önskar du komma i kontakt med oss under dessa veckor ringer du i första hand 010-244 26 10. 

Svara på ditt antagningsbesked senast den 31 juli

Du som är folkbokförd i någon av kommunerna Jönköping, Habo, Mullsjö, Aneby eller Vaggeryd kan logga in på Jönköpings kommuns gymnasievalswebb från och med den 1 juli för att svara på ditt slutliga antagningsbesked. Använd samma inloggning som du använde när du gjorde din ansökan till gymnasiet. Svara senast den 31 juli. 

Du som är folkbokförd i en annan kommun, eller ska börja vid vår anpassade gymnasieskola, får ditt antagningsbesked med posten. Brevet skickades ut från gymnasieantagningen i Jönköping den 30 juni. I brevet framgår hur du svarar på ditt slutliga antagningsbesked, vilket du måste göra senast den 31 juli.

Vid frågor om hur du svarar på ditt slutliga antagningsbesked eller om hur reservantagningen går till kan du kontakta gymnasieantagningen i Jönköping: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Utbildningen för årskurs 1 börjar den 16 augusti

Första skoldagen för årskurs 1 är onsdagen den 16 augusti med drop-in mellan klockan 12.00 – 14.00 (klockan 12.00-13.00 för elever vid den anpassade gymnasieskolan).

Du får gärna komma till första skoldagen tillsammans med någon eller ett par av dina anhöriga. 

Här är blanketterna som ska fyllas i och tas med i samband med skolstarten:

Kontaktuppgifter (pdf-fil, 581 kB)

Faktureringsuppgifter (pdf-fil, 546 kB)

Hyreskontrakt (om du ska bo på skolan) - obs två exemplar! (pdf-fil, 621 kB)

Utöver ovanstående blanketter ska du fylla i och ta med dig två ifyllda hälsoblanketter. Lägg dessa hälsoblanketter i ett kuvert, klistra igen och lämna till skolsköterskan första dagen. Blanketterna finns att skriva ut här:

Hälsouppgifter (pdf-fil, 219 kB)

Skolhälsovårdsrekvisition (pdf-fil, 79 kB)

Bo på skolan

Du som ska bo på skolan måste fylla i och posta/maila oss din boendeansökan senast den 31 juli. Här kan du skriva ut blanketten:

Behov av boende (pdf-fil, 596 kB)

Frågor om boendet besvaras av Elina Eriksson elina.eriksson@rjl.se