Aktuellt

Skogsväg

 

 

Till dig som ska ansöka till gymnasiet

Elever på trappa

Du kan göra din ansökan till gymnasiet från och med mitten av januari till mitten av februari. Datumen skiljer en del mellan olika kommuner men din studie- och yrkesvägledare på grundskolan kan berätta om vilka datum som gäller och hur gymnasievalet går till i just den kommun där du bor. 

Årets Traktor-SM vid Stora Segerstad Naturbrukscentrum

Traktor

Den 7 oktober 2021 arrangerades Traktor-SM på Stora Segerstad Naturbrukscentrum. Åtta lag från olika naturbruksgymnasium samlades för att tävla i både praktiska och teoretiska moment.

Svenska Mästare i Skog!

Svenska mästare i skog 2021

Varje år anordnas SM i Skog av förbundet Skog och Ungdom. Under mästerskapet tävlar både yrkesverksamma från skogsbranschen och gymnasieelever som utbildar sig inom skogsbruk.

Information till Studie- och yrkesvägledare inom grundskolan

Skolhuset på Stora Segerstad Naturbrukscentrum

Inför gymnasievalet vill vi medverka till att grundskolornas studie- och yrkesvägledare, eleverna i årskurs 9 och deras vårdnadshavare ska få en så bra bild som möjligt av vår skola och de utbildningar vi erbjuder inom naturbruksområdet.

"Jag stortrivdes från första stund"

Tidigare elev i skogsmaskin

I det här reportaget får ni träffa Rasmus Nyström från gården Oqvista, en liten gård strax utanför Norrtälje i uppländska Roslagen. Han utbildade sig till skogsmaskinförare vid Stora Segerstad Naturbrukscentrum under sin gymnasietid - ett givet val eftersom hans stora intressen är motorer och skog.

Elever vaccinerade mot Covid-19 på Stora Segerstad

Elev som vaccineras mot Covid-19

Under torsdagen den 2 september passade ca 60 av skolans elever på att vaccinera sig mot Covid-19 under skoltid.

Öppen Skola för årskurs 9

Öppen Skola

Under hösten och vintern har vi flera tillfällen då vi visar skolan och berättar om våra gymnasieutbildningar. Detta kallar vi för Öppen Skola och vi riktar oss till elever i årskurs 9.