Julmarknad & fotoutställning 10 december

Välkommen på fotoutställning och julmarknad 10 december

Välkomna på julmarknad samt att se en unik fotoutställning - "Lives in progress" där 28 fotografer ställer ut sina verk.
 
På julmarknaden hittar du handgjorda julklappar från våra deltagare, keramikföremål, juldekorationer, konsthantverk, julkort, fotografier m.m. finns till försäljning samt fika & glögg.
 
Länkar till evenemang på facebook:
Fotoutställning: https://fb.me/e/38vtFA4Pr
Julmarknad: https://fb.me/e/3KBnI2DEZ
 
Vernissage för fotoutställningen börjar
kl.13 och julmarknaden öppnar kl. 14.
 
 
Välkommen på vernissage för Fotografi Distans 2022!
”LIVES IN PROGRESS” är en unik samlingsutställning med 28 bildprojekt. Utställningen är ett sista moment i distans­utbildningen i fotografi.
Under dagen arrangeras även en jul- och hantverksmarknad.
Distanskursen i fotografi på Sörängens folkhögskola i Nässjö är idag en etablerad utbildning som varje år antar ett 30-tal deltagare från hela landet – från nordligaste Lappland till sydligaste Skåne. Årets fotografistuderande har mellan januari och december genomfört veckovisa bildövningar, utforskat internationellt kända fotografer, skrivit och läst bildrespons och arbetat med egna bildprojekt i samråd med sina mentorer.
I utställningen presenteras 28 av projekten för allmänheten för första gången. Projekten är fristående och uttrycken spänner från dokumentär fotografi till konstnärliga och tekniska formexperiment. Utställningen innehåller personliga resor och destruktiv smärta, queer historia, vardagsdokumentation, natur och rötter. Vi får följa med i olika subkulturer, på konsert samt åka till Lessiniabergen i Italien. Vi har besökt Verkstan, koloniodlingar och vi får uppleva ljuset i Värmland och på Öland.
Gemensamt för kursdeltagarna är en nyfikenhet på det fotografiska hantverket och en vilja att engagera betraktarna. Välkomna att beskåda en ett år lång fotografisk resa.
 
Om ni vill passa på att fråga något om våra övriga utbildningar eller titta på våra utbildningslokaler så ger vi gärna en rundtur.
 
Varmt välkomna!