Höstens kulturluncher 2021

Höstens kulturluncher på Sörängens Folkhögskola

kulturluncher 2021

Tisdag 29 September kl 13.00 

Yolanda Bohm

EN CYBORG SKAPAD AV SIG SJÄLV
YOLANDA BOHM är en svensk föreläsare, spoken word artist, poet och transaktivist. En transformer som kandiderat för feministiskt initiativ i riksdagsvalet, blivit lagmästare i poetryslam och varit vice ordförande för RFSL Ungdom. Bohm beskriver sig själv som en cyborg skapad av sig själv, hen är både Frankensteins monster och doktorn i samma person.
”Alla pronomen är en felköning./ One gender, one love;/Enhörning”. 

Plats: Utomhusscen på Sörängens Folkhögskola

Tisdag 29 September kl 19.00

Sork

HYPNOTISKA FUZZ GROOVES
SORK levererar dansanta ljudattacker med hög energi. Pontus Torstensson spelar precis och kompromisslös trumma tillsammans med öronväckande samplingar. Helena Engarås skapar hypnotiska fuzz grooves på sin bas. Magdalena Ågren skriker, sjunger och lägger ut ljudmattor sammanvävda av ruff trombon, megafon, stylophone och orgel. Petrus Fredestad skapar hypnotiska slingor på sin orgel. Sork har spelat ihop sedan 2008, turnerat i skandinavien och Europa, har sin bas i Göteborg.

Plats: Utomhusscen på Sörängens Folkhögskola

 

Tisdag 26 Oktober kl 13.00

ICHIKO AOBA

DRÖMLIK JAPANSK FOLKSÅNG
ICHIKO AOBA är en japansk sångare och låtskrivare. Hon ger ut musik genom sitt eget bolag Hermine. Hennes främsta instrument är gitarr som hon huvudsakligen använder i sitt musikskapande, men hon spelar också flera andra instrument. Aoba är känd för sitt akustiska sound, säregna låtar som ofta är inspirerade av hennes drömmar.

Plats: Hörsalen, Sörängens Folkhögskola

Torsdag 25 November kl 13.00

STELLA CHIWESHE

EN INTIM OCH ANDLIG KONSERT
STELLA CHIWESHE är en sann afrikansk musikikon och Zimbabwes mbira-mästare. Hon började som ung flicka lära sig spela tumpianot, mbira, ett heligt instrument som var tabu för kvinnor i 60-talets Rhodesia. Hon är nu aktuell med en fängslande samling av tidiga singlar utgivna på Glitterbeat Records.

Plats: Hörsalen, Sörängens Folkhögskola

Torsdag 9 December kl 13.00

GWENIFER RAYMOND

OLD WEST AMERICAN FINGERSTYLE
GWENIFER RAYMOND är en gitarrist, med doktorsexamen i astrofysik och dagjobb som spelutvecklare. Sammanfattat utgör hon en faschinerande figur inom musikscenen. Hon spelar i en tradition av ”bare foot Old West American fingerstyle” som hon fått mycket positiv uppmärksamhet för. Under pågående Phantom Limb Tour har hon tagit sig runt Storbritannien, Europa och USA. Hon spelar också i ett doom band.

Plats: Hörsalen, Sörängens Folkhögskola

 

Kontakt: Pär Berg

tel. 0704985623

par.berg@sorangen.rjl.se