Patrik Luth blir ny rektor på Sörängens folkhögskola

Patrik Luth ny rektor på Sörängens Folkhögskola.

Nu är rekryteringen av rektor och verksamhetschef till Sörängens folkhögskola klar. Det blir Patrik Luth som tillträder tjänsten den 19 mars.

Den nya rollen som verksamhetschef och rektor för Sörängens folkhögskola innebär att Patrik även blir rektor för Jönköpings folkhögskola. Jönköpings folkhögskola är en filial till Sörängens folkhögskola som drivs i samarbete med Ädelfors folkhögskola.

Patrik kommer närmast från tjänsten som biträdande rektor på Jönköpings folkhögskola. Före det har han arbetat några år i motsvarande roll på Dalslands folkhögskola och på Södra Vätterbygdens folkhögskola.

Patrik beskriver sig själv som tävlings- och målinriktad oavsett om det gället ett Lidingölopp eller uppdragsutbildningar. Samtidigt som han betonar att han är mån om att behandla alla lika och vara tydlig i sitt ledarskap.

- Hans goda och välrenommerade ledarskap i kombination det fina engagemanget som finns hos medarbetarna vid Sörängens folkhögskola, är en god grund för en fortsatt positiv utveckling för skolan, säger Lars Johansson direktör utbildning och kultur.

Det var 23 personer som sökte tjänsten.

Skolans nuvarande rektor och verksamhetschef Henrik Bjarnbäck börjar sitt nya uppdrag i Vetlanda kommun i mitten av mars.