Höstens kulturluncher

kulturluncher på Sörängens Folkhögskola

Välkommen till höstens kulturluncher på Sörängens Folkhögskola, fri entré till alla arrangemang!

kulturluncher

kulturluncher 2

Onsdag 29 augusti, kl. 13.00

VICTOR HERRERO EN SPANSK RÖST OCH GITARR

Victor Herrero började spela mycket ung, född och uppvuxen i spanien. Där han lärde sig att sjunga av Beniudiktinermunkar, sjöng i gosskör och turnerade i Europa. Musiken förkroppsligar olika stilar som är delar av hans erfarenhet, klassisk, folklore och nutida musik med rötterna i traditionell andalusisk musik. 


Torsdag 27 september, kl. 13.00

SÖREN HOLST SVARTA HÅL

Svarta hål är kanske de märkligaste och mest fantasieggande objekten som vi känner till i universum. Men vad är egentligen ett svart hål? Under föredraget ska vi se att svaren har att göra med Einsteins två relativitetsteorier, den speciella och den allmänna. 


Tisdag 9 oktober, kl. 13.00

AWOTT RYSKT AVANTGARDE AWOTT

Sedan 2007 har de undersökt denna och andra världar, några goda några onda tillsammans med tillfälliga vänner som försvinner i de ryska vulkanerna. Det goda består av en synt och en saxofon. Trumman och trummaskinen står för det onda i varje takt gammal hederlig ondska känd sedan Ringo och Detroit. Tillsammans kokas allt detta ihop till en soppa för kärlek, fred och soul bortom alla gränser trots all fyrkantighet. 


Onsdag 14 november, kl. 13.00

ORCHESTRA OF SPHERES UTOMJORDISKT DANSPARTY

Förbered dig på världsmusik från den elfte dimensionen med humorn som vapen, framförd på hembyggda instrument och med dadaistiska scenkostymer. De senaste åren har kvartetten varit på turné nästan oavbrutet  och har byggt upp en frenetisk scennärvaro och rytmisk exakthet. Detta blir deras enda scandinaviska spelning! 


Tisdag 11 december, kl. 13.00

GITTAN JÖNSSON KONST, KÖN OCH STÄDNING

Konstnären Gittan Jönsson undersöker etablerade stereotyper av kvinnoroller. Privata relationer och samhällets orättvisor blandas i bilderna. Erfarenheterna av 70-talets ansträngningar måste lämnas över till nästa generationer. Mycket finns kvar att städa upp.