Lediga jobb i Folktandvården och intresseanmälan

Ombyte och utveckling – Odontologiskt centrum i Nässjö ger dynamik i vardagen

En kvinna med mörkt hår står i ett behandlingsrum iklädd klinikkläder.
Jessica Melin har under våren ingått i det pilotteam som varit först på plan att bemanna käkkirurgens nya lokaler vid Odontologiskt centrum, Nässjö. ”Ett varierat arbetssätt ger mig en mer omväxlande vardag men också en möjlighet att fokusera på vad min yrkesroll innebär”. Foto: Clara Holmberg

Under våren har Jessica Melin ingått i det pilotteam som varit först på plan att bemanna käkkirurgens nya lokaler vid Odontologiskt centrum, Nässjö. ”Ett varierat arbetssätt ger mig en mer omväxlande vardag men också en möjlighet att fokusera på vad min yrkesroll innebär”.

Till vardags arbetar Jessica Melin som operationstandsköterska vid käkkirurgiska kliniken i Jönköping. En roll hon haft i snart fem år. När möjligheten kom att få variera sitt arbete, och jobba lite närmare hemmet i Nässjö ett par dagar i veckan, tog hon chansen att få ombyte i sin vardag.

– Jag tycker det är roligt att få lära känna andra kollegor, och tycker det är kul med lite olika miljöer. För mig har det här blivit en omväxling i vardagen som passar mig bra!

Koncentrerat och fokuserat

För Jessicas del innebär det nya arbetssättet att hon tre dagar i veckan arbetar på sin hemmaklinik i Jönköping, och två dagar bemannar en operationssal i Nässjö tillsammans med sina två kollegor. Hennes team tar emot cirka sju till tio patienter under den tid de är på plats – patienter som annars fått resa till Jönköping för samma ingrepp.

Jessica ser stora fördelar med det nya arbetssättet som Odontologiskt centrum i Nässjö innebär – både för ”Esther”– men också för hennes egen del.

– Det jag upplever, när vi är på plats i Nässjö, är att teamet arbetar mer fokuserat. Det är skönt att få göra en sak i taget. Jag tycker att arbetssättet har blivit mer avskalat i vår lilla grupp, vi kan koncentrera oss bättre på vår uppgift.

Lärande i vardagen

Det är inte bara tillgängligheten för Esther som har ökat i och med den nya satsningen i Nässjö. I konceptet finns möjligheten för ett tydligare kompetensutbyte i vardagen mellan allmän- och specialisttandvård, något som Jessica upplever finns en vilja till hos alla inblandade medarbetare.

– Nu har vi bara varit på plats en kort tid i Nässjö, men jag upplever redan att det finns ett kompetensutbyte mellan kollegor i vardagen, när man kan rådfråga varandra och bolla gemensamt. Det känns som att det där lätta utbytet av erfarenheter, det finns det intresse av från alla inblandade – det tänker jag är något som får oss alla att växa.