Lediga jobb inom Folktandvården

Sommarjobb inom Folktandvården

Tandläkare med munskydd undersöker en patient.
Foto: Sofie Jarl

Ta chansen att lära känna Folktandvården i Jönköpings län under några veckor! Vi tar gärna emot dig som är tandläkar- och tandhygieniststudent för sommarjobb. Vi ser det som ett utmärkt tillfälle för oss att lära känna dig och för dig att få en inblick i Folktandvården, Region Jönköpings län.

Hos oss får du en god introduktion på kliniken. Dina arbetsuppgifter kan variera beroende på tillgång av personal på kliniken men också beroende på dina förkunskaper.

Sommarjobb för tandläkarstudenter

I första hand erbjuder vi plats för dig som är tandläkarstudent och som har avslutat termin 9. Vid mån av plats även för dig som läser termin 1-8.

Arbetsuppgifter för tandläkarstudenter

Tandläkarstudenter som avslutat termin 9 kan arbeta på tillfällig legitimation. Efter överenskommelse om sommarjobb ska du skicka in ett intyg till kliniken som styrker att du fullgjort den nionde terminen. Kliniken skickar sedan in ansökan tillsammans med intyget till Socialstyrelsen. Som tandläkarstudent på tillfällig legitimation får du arbeta som tandläkare under handledning.

Du som läser termin 1-8 arbetar som tandsköterska och får uppgifter som arbete i steril och reception, samt assistans på behandlingsrum. Profylaxarbete kan också ingå.

Lön för tandläkarstudenter

Du som är tandläkarstudent, har avslutat termin 9 och har tillfällig legitimation har en månadslön på 23 200 kr, motsvarande heltid. Du som läser termin 1-8 har en månadslön på 19 200 kr, motsvarande heltid.

Ansökan

Kontakta oss gärna om du har frågor. Välkommen med din ansökan!

Lediga jobb inom Folktandvården, Region Jönköpings län