Utmärkelser till Länssjukhuset Ryhov

Vi är bäst! Medarbetarna på hjärtvårdsavdelningen, medicinkliniken, Länssjukhuset Ryhov, jublar över att den vård som de och deras kollegor i Eksjö och Värnamo ger får toppbetyg i Dagens Medicins undersökning.
Vi är bäst! Medarbetarna på hjärtvårdsavdelningen, medicinkliniken, Länssjukhuset Ryhov, jublar över att den vård som de och deras kollegor i Eksjö och Värnamo ger får toppbetyg i Dagens Medicins undersökning. Foto: Johan W Avby

Genom åren har Länssjukhuset Ryhov fått en rad utmärkelser. Det senaste tillskottet fick sjukhuset 2015 för bästa mellanstora sjukhus i landet, för fjärde året i rad.

2015

Bästa sjukhus, för fjärde året i rad

Åter igen har tidningen Dagens Medicin utsett Länssjukhuset Ryhov till Sveriges bästa mellanstora sjukhus, för fjärde året i rad. Områden där Ryhov utmärker sig är hjärtsjukvården och förlossningsvården.

2014

Bästa sjukhus, för tredje året i rad

För tredje året i rad är det Länssjukhuset Ryhov som utses till Sveriges bästa mellanstora sjukhus av tidningen Dagens Medicin. I kategorin mellanstora sjukhus ingår totalt 36 sjukhus.

2013

Bästa sjukhus

Bästa sjukhus 2013, i klassen medelstora sjukhus. Utsågs av Sveriges ledande nyhetstidning för hälso- och sjukvårdssektorn Dagens Medicin.

Guldskalpellen

Hedersomnämnande i tidningen Dagens Medicins utmärkelse Guldskalpellen till självdialysenheten. Tidningen utsåg också sjuksköterskan Britt-Marie Banck till årets banbrytare för arbetet med självdialysenheten.

2012

Bästa sjukhus

Bästa sjukhus 2012, i klassen medelstora sjukhus. Utsågs av tidningen Dagens Medicin.

2009

Svensk Kvalitet

Utmärkelsen Svensk Kvalitet till barn- och ungdomsmedicinska kliniken. Delades ut av Sveriges kommuner och Landsting, SKL, tillsammans med Institutet för kvalitetsutveckling, SIQ.

2008

Guldskalpellen

Dagens Medicins utmärkelse Guldskalpellen till projektet Vårdprevention, ett arbete med att minimera fallolyckor, trycksår och undernäring hos äldre patienter.

2006

Vård och omsorg

Kvalitetsutmärkelsen Vård och omsorg till kvinnokliniken. Delades ut av SKL och SIQ.