Ortopedkliniken

Sjuksköterska håller patient i handen
Vi var bästa kliniken på bästa mellanstora sjukhus 2013 enligt Dagens medicin Foto: Region Jönköpings län

Ortopedkliniken bedriver behandling, vård och rehabilitering vid ortopediska sjukdomar. Kliniken har en särskild spetskompetens inom ryggkirurgi och axelkirurgi.

KONTAKT

Kontaktuppgifter till vården och e-tjänster finns enbart på webbplatsen 1177 Vårdguiden.

Mötet med ortopedkliniken

Kontakten med ortopedkliniken handlar ofta om skelett- och muskelskador som uppstår vid trauman. Oftast kommer patienten till kliniken via akuten. 

Ortopedkliniken utför även planerade ingrepp som oftast gäller utbytesoperationer vid till exempel artros i kroppens stora leder. Knäprotesoperationer i regionen utförs dock enbart i Eksjö och Värnamo.

Personalen är vana att svara på frågor om operation och vad som händer efter en operation. 

Mottagningar och enheter

Kontaktuppgifter till ortopedklinikens fyra enheter och mottagningar finns på 1177.se. Där finns också mer information och råd om sjukdomar och behandlingar rörande skelett- och muskelskador.

Om ortopedkliniken

Inom kliniken arbetar många olika yrkesgrupper. Här kan du möta läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, gipstekniker samt vårdadministratörer. Kliniken har ett aktivt samarbete med arbetsterapeuter och sjukgymnaster. 

Läkare du möter hos oss 

På Neuroortopediskt centrum har läkarna ortopedisk och neurokirurgisk specialistkompetens. Patienter som kommer hit är ofta i behov av bedömning och behandling av sjukdomar och skador i nacke, bröst- eller ländrygg.

Läkare på neuroortopediskt centrum Länssjukhuset Ryhov

Arbeta hos oss