Tyck till om den regionala livsmedelsstrategin!

sädesslag, kor, äpplen, jordgubbar, grisar, potatis
Den regionala livsmedelsstrategin för Jönköpings län går ut på remiss fram till 5 mars 2018. Vi vill gärna ha tankar, reflektioner och åsikter från dig som har en koppling till livsmedelsbranschen. Foto: Lantbrukarnas Riksförbund

Arbetet med den regionala livsmedelsstrategin går snart in i sin slutfas och fram till 5 mars 2018 har du möjlighet att tycka till.

Länsstyrelsen i Jönköpings län, Region Jönköping och Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) har tillsammans med Hushållningssällskapet, Elmia, Jönköping University, Smålands Turism och Jönköpings kommun arbetat fram ett förslag till regional livsmedelsstrategi.

Siktet är ställt på år 2030 och målet är en ökad och hållbar produktion av mat som samtidigt leder till fler jobb och tillväxt. Förhoppningen är att strategin ska stödja arbetet med att utveckla länets gröna näringsliv och ge konsumenter bättre möjligheter att göra medvetna val.

Vi vill veta vad du tycker!

Nu går den regionala livsmedelsstrategin ut på remiss fram till 5 mars 2018. Vår förhoppning är att få in de sista, betydelsefulla och viktiga inspelen.

Ta del av förslaget till regional livsmedelsstrategi, Länsstyrelsens webbplats(Extern länk)