Pressinbjudan 11 oktober 2017: Levande och innovativ utställning med rörande rörelse

11 oktober – 3 december 2017 händer mycket spännande för och med barn och alla andra med fantasi i Rum 203 i Jönköpings läns museums ”experimentsal”. Slöjd och dans möter ny teknik och väcker nyfikenhet och skaparlust. Tradition skapar innovation i den levande utställningen Rörande Rörelse.

Medierna är välkomna

Välkommen till invigningen av Rörande Rörelse!
Tid: Klockan 18, onsdag 11 oktober 2017
Plats: Jönköpings läns museum, Rum 203

Dansa tryckare eller virka ett piano!

I utställningen bjuds publiken in att upptäcka och uppleva alternativa sätt dansa och slöjda eller helt enkelt betrakta. Följ med på en tryckdans eller sitt ner och virka ett piano.

Rum 203 blir under två månader mötesplats mellan människor och material där något nytt kan uppstå.

Kameror fångar upp rörelserna i rummet och varje kväll projiceras videominnen från dagen på det stora fönstret ut mot bussgatan.

Rörande Rörelse är projektet där all medverkan är med och formar en gemensam berättelse, en berättelse om möten, skaparkraft, handen och tanken.

Juntor på onsdagar

Under sex onsdagskvällar under oktober och november träffas vi och förenar slöjd och dans. Alla är välkomna, med eller utan stickor, täljknivar eller gympadojor.

Följ Rörande Rörelse i sociala medier

Projektet Rörande Rörelse drivs av kultur och utveckling, Region Jönköpings län och får stöd av Kulturrådet. Genomförs i samverkan med Jönköpings läns museum och fria aktörer regionalt och nationellt.

Kontakt

Jan Carleklev
Projektledare
070-262 96 22

Camilla Eskel
Utvecklare dans
Kultur och utveckling, Region Jönköpings län
072-204 52 95

Niclas Flink
Utvecklare hemslöjd
Kultur och utveckling, Region Jönköpings län
070-564 49 44