Personligt ombud

Kommunal utveckling

Är du en positiv och kreativ person som har god kunskap om hur samhället är uppbyggt? Har du lätt för att knyta kontakter och söka information? Då kanske du är en av våra nya medarbetare!

Vi söker

Vi söker dig som har erfarenhet och god kunskap om målgruppen psykiskt funktionsnedsatta och människors förmåga till återhämtning. Du har också god kunskap om samhället och relevant lagstiftning. Du har för uppdraget relevant eftergymnasial utbildning alternativt annan erfarenhet som bedöms likvärdig. B-körkort och datorvana är krav. Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid.

Vi erbjuder dig

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder: http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Uppdragets kärna

Som personligt ombud är du ett stöd för medborgare med långvarig psykisk funktionsnedsättning från 18 år och uppåt. Verksamheten syftar till att personer med psykisk funktionsnedsättning ska få möjlighet att leva ett mer självständigt liv, med möjlighet att ta del av samhällets utbud av vård, stöd, service, rehabilitering och sysselsättning på jämlika villkor.

Det här får du arbeta med

Som personligt ombud arbetar du på den enskildes uppdrag, fristående från myndigheter och vårdgivare. Personligt ombud är en frivillig och kostnadsfri verksamhet. Tillsammans med klienten bygger du en allians och relation som är utgångspunkten i det samarbetade som ni ska forma. Det är klienten som ger uppdraget utifrån dennes behov. Arbetet kräver att du ska kunna arbeta både i grupp och individuellt samt kunna fatta beslut i förhållande till arbetets ansvarsområde. Du kommer att tillhöra en arbetsgrupp på elva personliga ombud inklusive teamchef i Jönköpings län. Placeringsort för tjänsten är Jönköping, men upptagningsområdet är även Mullsjö och Habo. Från Jönköping utgår fyra personliga ombud.

För att du ska trivas hos oss

Arbetet som personligt ombud ställer stora krav på självständighet såväl som samarbetsförmåga. Du har stort intresse och engagemang för psykiskt funktionsnedsatta och en vilja att göra skillnad. För att uppnå goda resultat är det viktigt att se till att goda kontakter med olika myndigheter skapas och bibehålls. Du har en mycket god förmåga att möta människor individuellt och i grupp. Du är kommunikativ, initiativtagande, stabil och strukturerad. Det är en förutsättning att du är villig att bidra till verksamhetens helhet och utveckling samt bidrar till arbetsglädje och utveckling genom konstruktiv dialog. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad

Har du frågor rörande tjänsten är du välkommen att kontakta teamchef Carolina Skärland Löfsved, tfn 0703-795189. På grund av semestertider så lämna gärna meddelande så ringer Carolina upp dig och svarar på eventuella frågor. Facklig företrädare för Vision är Carina Einarsson Jonsson, tfn 0703-424398 och epost carina.einarsson.jonsson@rjl.se.

Välkommen att söka jobbet via länken. Din ansökan vi vill ha senast den 19/8.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Personligt ombud Tillbaka till lediga jobb