Elevassistent

Stora Segerstad Naturbrukscentrum

Vi söker

Är du en lösningsfokuserad, relationsbyggande och positiv person som tycker om att arbeta med ungdomar utifrån deras individuella förutsättningar? Då kan du vara den vi söker till vår engagerade och professionella personalstyrka som gemensamt antar utmaningar och skapar förutsättningar för eleverna vid Stora Segerstad Naturbrukscentrum.

Det här får du arbeta med

Som elevassistent hos oss kommer du arbeta tillsammans med elever och personal vid vår gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du arbetar med elevernas utbildning i fokus; målet är att varje elev ska nå så långt som möjligt under sin utbildning. Tjänsten kan även omfatta arbete med gymnasiesärskolans elever på kvällstid/fritid, samt boendestöd och sovande jour på gymnasiesärskolans elevhem. Som elevassistent hos oss medverkar du i alla tänkbara undervisningssituationer; i klassrum, utomhus, i djurstallar (lantbruksdjur och hundar), i verkstäder, i fordon/maskiner och på arbetsplatser, t.ex. vid studiebesök och APL/praktik. I arbetet som elevassistent förekommer även transport av eleverna i skolans minibussar, t.ex. vid studiebesök eller studieresor. Det är viktigt att du har intresse för elevernas val av utbildning, då arbetet bygger på att du kan och vill hjälpa eleverna i alla delar av utbildningen, i alla typer av elevgrupper.   Som elevassistent ska du stötta i de situationer där elevernas egen förmåga är begränsad. Det kan t.ex. handla om att eleverna behöver utveckla förmågor såsom att ta eget ansvar, att göra prioriteringar, att komma i tid till rätt plats med rätt utrustning, att hitta studie-/arbetsro, att arbeta i ett lagom tempo, hitta motivation, inspiration och känsla av att klara mer och mer på egen hand – allt med fokus på att eleverna ska utveckla självkänsla, självförtroende och tilltro till sina egna förmågor. Du kan även stötta eleverna med andra saker, t.ex. anteckningsstöd, muntliga prov och liknande, beroende av vad eleverna har för behov.     Tillträde augusti 2018 med en omfattning på 50-100% beroende på önskemål och verksamhetens behov. Anställningen är en visstidsanställning/vikariat till och med mars 2019 med möjlighet till förlängning. Anställningsformen är uppehållstjänst vilket innebär att arbetet koncentreras till läsårets terminer. För att möta elevernas behov av stöd anpassas arbetstiderna efter elevernas schema samt deras stödbehov på fritiden (kväll/natt); dina arbetstider kan därmed variera från vecka till vecka.

Utbildningskrav/tidigare erfarenhet

Du är en trygg person som trivs med rollen att jobba med ungdomar som utbildar sig inom naturbruk. Du har en egen drivkraft och ett strukturerat arbetssätt och gillar utmaningar.

Övriga krav

  • B- körkort. Bekväm med att transportera eleverna i skolans minibussar.
  • Behärska svenska språket i tal och skrift

Så här gör du om du är intresserad

Upplysningar lämnas av Ann Blixt. Telefonnummer 010-244 26 38. 070-588 95 98 Sista ansökningsdag är 3 augusti 2018. Intervjuer sker fortlöpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Elevassistent Tillbaka till lediga jobb