Kurator

Rehabiliteringscentrum

Rehabiliteringscentrum söker en trygg och stabil kurator med intresse och kunskap kring barnsjukvård och familjeperspektiv.

Vi söker

Vi söker dig med socionomexamen och gärna erfarenhet av arbete med kris och sorg. Ett krav är goda kunskaper i svenska språket i så väl tal som skrift och kunskaper om det svenska social- och sjukförsäkringssystemet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning fram till 2018-12-31 med tillträde efter överenskommelse. Vi ser gärna att du har förberedande psykoterapiutbildning alternativt psykoterapeutexamen.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en chans att göra skillnad. Hos oss på Rehabiliteringscentrum får du bidra med din specialistkunskap för att hjälpa människor i behov av stöd. Du har erfarna kuratorskollegor nära till hands men arbetar också tillsammans med övriga rehabiliteringsprofessioner samt läkare och annan medicinsk personal. Varierande och utmanande arbetsuppgifter bidrar till ett ständigt lärande och förbättringsarbete hos dig och dina kollegor i vården. Vi ser handledning som en självklar del i ditt arbete och du kommer att ingå en i grupp bestående av flera kuratorer som arbetar mot olika kliniker.

Det här får du arbeta med

Tjänsten är inriktad mot Barn- och ungdomsmedicinska kliniken med neonatalavdelning, dagsjukvård, slutenvård och poliklinisk mottagning på specialistnivå för barn 0-18 år. I din roll som kurator får du arbeta med stödjande och rådgivande samtal och du träffar både patienter och anhöriga till den som är sjuk. Fokus kommer vara på att möta patienter med olika sjukdomar som exempelvis diabetes, cancer, neurologiska sjukdomar och mag-/tarmsjukdomar. Arbetet sker i nära samverkan med andra vårdgivare och myndigheter. Din samarbetsförmåga kommer ha stor betydelse eftersom du samarbetar med andra yrkeskategorier som psykolog, sjukgymnast, dietist, logoped, sjuksköterska och läkare.

För att du ska trivas hos oss

Arbetet innebär mycket kontakt med människor från olika bakgrunder och med olika förutsättningar vilket sätter krav på en empatisk förmåga samt en kulturell medvetenhet. Du måste kunna sätta dig in i och förstå andra människors olika situationer och ha goda kommunikationsegenskaper.

Detta värderar vi högt

Patienter och närstående ska känna sig trygga i att våra medarbetarteam har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov i den situation patienten befinner sig i. Vi arbetar för ett personcentrerat arbetssätt där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stort fokus på medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.

Så här gör du om du är intresserad

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta: Områdeschef Nina Bengtsson, 010-2423217. Facklig företrädare och kurator, Maria Hugosson, 010-2421332.

Urval och rekrytering kan komma att ske löpande. Sista ansökningsdag är 2018-01-24. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag

Sök jobbet som Kurator Tillbaka till lediga jobb